One Radio
Image default
Woning en Tuin

Vloertrends van 2018

Vloerentrends wisselen elkaar af. Wil je een nieuwe vloer en wil je weten wat de trends zijn? We onthullen je nu de vloerentrends van 2018.

Diverse typen

Allereerst zijn PVC vloeren in. Ze lijken wat uiterlijk betreft veel op laminaatvloeren, maar ze zijn duurzamer. Ze gaan erg lang mee, raken nauwelijks beschadigd en je kunt ze combineren met vloerverwarming. Tevens is een PVC vloer niet gevoelig voor vocht.

Vinyl vloeren

Ook vinyl vloeren zijn weer helemaal in. Het zijn praktische vloeren die gemakkelijk te leggen zijn, goed geïsoleerd zijn en ze kunnen goed tegen vocht. Vinyl vloeren slijten iets sneller dan PVC vloeren maar je ziet krassen en deuken niet in de vloer.

Houten vloeren

Ook houten vloeren zijn erg in. Ze worden gezien als een luxe vloer omdat het redelijk prijzig is om een houten vloer in te leggen. Ze zijn erg duurzaam wanneer ze goed onderhouden worden. Dit kun je doen door ze periodiek te lakken of in de olie of in de was te zetten. Ze hebben een erg mooie en karakteristieke stijl met een warme uitstraling. Bovendien zijn er nu ook al webwinkels waar je houten vloeren zoals laminaat en parket kan kopen.

Gietvloeren

Tevens zijn gietvloeren weer in de mode. Dit is een gladde, strakke vloer die gegoten is en deze is ongevoelig voor beschadigingen en vocht. Het hangt wel van je ondervloer af of je een gietvloer kunt nemen; op een houten ondervloer is het bijvoorbeeld lastiger dan op beton. Een gietvloer kun je in allerlei kleuren vinden en deze heeft niet veel onderhoud nodig.

Antieke tegels

Ook antieke tegels komen in deze tijd vaak voor. Ze zijn meestal meer dan 150 jaar oud en uit oude panden en boerderijen gehaald. Het leuke is dat er echt een bijzonder verhaal aan vast zit, en je kunt ze inrichten wanneer je een landelijke of klassieke inrichting wil creëren.

Gerelateerde artikelen

De mooiste badkamer artikelen in Deventer

Online tuinmannen vergelijken

Egaliseren of betegelen doe je met de producten van egaline.online