One Radio
Image default
Woning en Tuin

Tips voor energiebesparing in je tiny house

Energiebesparende maatregelen zijn vooral in de wintermaanden merkbaar. Zodra de temperaturen dalen en de dagen korter worden, neemt de behoefte aan warmte en elektriciteit voor verlichting toe. We hebben een aantal praktische tips voor je samengevat die kunnen helpen om de energiekosten aanzienlijk te verlagen

De kamertemperatuur

Als het buiten ongemakkelijk wordt, hebben veel mensen de neiging om de verwarming onnodig aan te zetten. Maar elke extra graad kost extra. Vooral in de slaapkamer is er meestal te veel verwarming en wordt de kamertemperatuur boven de 21°C gehouden. Maar dit is niet goed voor je portemonnee en ook niet voor je gezondheid. De ideale temperatuur om te slapen is maximaal 19°C. Elke graad warmer is onnodig en heeft een negatief effect op de kwaliteit van de slaap. Het mag echter niet koeler zijn dan 16°C in de slaapkamer. De temperatuurzone kan eenvoudig worden geregeld met een thermometer. Om een overzicht te geven van welke temperaturen in de andere ruimtes zinvol zijn, hebben we de aanbevelingen in tabelvorm gerangschikt.

Aanbevolen kamertemperatuur:

  • Woonkamer 20-22°C
  • Keuken 18-20°C
  • Ingangsbereik 16°C
  • Badkamer 20-22°C
  • WC 16-19°C

Temperatuur in kinderkamers

In de kinderkamer in het tiny house is het raadzaam om het gemiddelde te nemen van de temperatuuradviezen voor slaapkamers en woonkamers. Kinderen moeten ook niet te warm slapen, omdat dit een negatief effect heeft op de slaapkwaliteit. Als de kinderen overdag in hun eigen kamer spelen, kan de temperatuur licht worden verhoogd. 22°C zijn echter ook hier volledig voldoende. Met tapijten kan het warme gevoel worden geoptimaliseerd. s Nachts kan de temperatuur in alle kamers worden verlaagd om extra geld te besparen.

 

Als de genoemde temperatuuraanbevelingen worden bewaard, kunnen sommige op energie worden bespaard en gezonder worden geleefd. Omdat te veel warmte in de woning de slijmvliezen kan uitdrogen en daardoor de infectiegevoeligheid kan verhogen. Omdat de temperaturen eenvoudig met thermometers kunnen worden gecontroleerd en geoptimaliseerd, is dit een van de eenvoudigste manieren om energie te besparen.