One Radio
Image default
Toerisme

Redenen om in 2022 Klein Curaçao te bezoeken

Vanwege zijn unieke en ongerepte natuur wordt Klein Curaçao beschouwd als een van de top duikbestemmingen in de Caribische Zee. De onderwaterwereld van de eilanden heeft het allemaal, van prachtige koraalriffen tot drop-offs, grote scholen kleurrijke vissen en spannende onderwatertunnels om te verkennen. Het belangrijkste voordeel van Klein Curaçao is dat het een aanzienlijk rustigere omgeving is dan andere aangrenzende eilanden.

Het ligt dicht bij het hoofdeiland van Curaçao en het is een geweldige plek om even weg te zijn van moderne technologie en de drukte. Voor meer informatie over de vele reismogelijkheden op Curaçao, ga naar wattedoenopcuracao.nl. Dit artikel vertelt je de belangrijkste redenen waarom je deze prachtige bestemming in 2022 moet bezoeken.

De onderwateromgeving is spectaculair

De stranden van Klein Curaçao zijn niet alleen geweldig om te ontspannen en een kleurtje te krijgen, maar het eiland biedt ook een verscheidenheid aan watersporten. Of je nu een doorgewinterde duiker bent of liever snorkelt, je zult het fantastisch vinden.

Breng uw snorkeluitrusting en een onderwatercamera mee op uw strandtrips. Je zult een verscheidenheid aan vissen kunnen zien, evenals zeeschildpadden!

Snorkelen op Klein Curaçao staat bekend om zijn schoonheid onder water. Aan de lijzijde van het eiland kun je snel het water in en snorkelen. De beste plek om zeeschildpadden te zien is langs het strand aan de rechterkant, met uitzicht op de kust vanaf de boot. Je kunt ook rechtstreeks naar de drop-off zwemmen, die ongeveer tien meter diep is. Grotere vissen zijn hier te zien, evenals meer gigantische harde en zachte koralen en sponzen.

De natuur is geweldig

Afgezien van de zeewereld en stranden, moeten we de fantastische mogelijkheid benadrukken om deel te nemen aan wandelexpedities door heel Klein Curaçao. Er zijn tal van interessante bezienswaardigheden om te bezoeken, wat deze locatie nog aantrekkelijker maakt omdat je er verschillende activiteiten kunt mixen. Het is dan ook niet je typische exotische vakantieplek waar je alleen maar kunt relaxen op het strand.

Ook het vermelden waard zijn de historische scheepswrakken, die een unieke attractie zijn. Het is mogelijk dat dit eiland onopgemerkt zou blijven zonder het gebruik van geavanceerde navigatiesystemen op boten. Als gevolg hiervan zijn er tal van oude boten te vinden die op de kust zijn verzonken, waarvan sommige mogelijk toebehoorden aan piraten die gedurende de middeleeuwen de zeeën rond het Caribisch gebied regeerden.

Vuurtoren en scheepswrakken van Klein Curaçao

 

De roze vuurtoren is het meest opvallende kenmerk van Caribisch Klein Curaçao. De vuurtoren bevindt zich in het midden van het eiland. In 2017 zijn ze begonnen met de eerste restauraties. Vanwege de erbarmelijke staat is het niet aan te raden om de vuurtoren te beklimmen. De twee gebouwen, evenals de vuurtoren, zijn zeker een wandeling waard. De scheepswrakken van het eiland zijn nooit verwijderd en zijn een enorme aantrekkingskracht voor bezoekers. Het olie schip dat in de jaren tachtig op het eiland landde, is zonder twijfel de populairste attractie. Ook zijn er recentere wrakken te vinden, waaronder een zeiljacht dat niet te vermijden was.

Ongerepte stranden

Een van de grote attracties van deze locatie is het strand zelf. Klein Curaçao is een klein eiland met een van ’s werelds mooiste stranden. Zijdeachtig wit zand dat zo comfortabel is dat je geen schoenen hoeft te dragen. De afgelegen ligging, samen met het feit dat het minder bevolkt is dan aangrenzende eilanden, maakt het een fantastische keuze voor uw droomvakantie.

Zoals je kunt zien, zijn er tal van fascinerende aspecten aan deze ongelooflijke locatie. Het is vooral gunstig voor diegenen die willen ontsnappen aan moderne structuren en technologieën

Bij het organiseren van een trip naar Klein Curacao is het echter van cruciaal belang om een gerenommeerde reisservice te selecteren. De ideale optie is om een bekende service te kiezen waar eten en drinken inbegrepen is. Deze georganiseerde trips bieden vaak ook andere activiteiten, zoals duiklessen, verhuur van uitrusting, enzovoort. De belangrijkste reden is dat u door vooruit te betalen een aanzienlijk bedrag kunt besparen.