One Radio
Image default
Aanbiedingen

Platenspelers: terug van weggeweest

Een trend die weer terug van weggeweest is: we hebben het natuurlijk over platenspelers. Platenspelers zijn lang een echte hit geweest. In de jaren 60 tot 80 waren ze niet meer weg te denken. Daarna werden ze vervangen door een cd speler, later een mp3 en Ipod. En nu hebben we natuurlijk Spotify en enorm veel apparaten om muziek op af te spelen. Toch zien we dat steeds meer mensen weer teruggaan naar de platenspeler. Het heeft iets authentieks, wat het natuurlijk goed doet in een vintage of retro interieur. Naast de vormgeving van een platenspeler, zorgt het geluid ook voor uniekheid. De naald over een lp, de lp hoes en het leggen van de lp op de platenspeler. Allemaal elementen die de platenspeler zo geliefd maakt. 

Wat zorgt voor het unieke geluid?

Zoals we net al kort toelichtte, klinkt een platenspeler anders dan Spotify luisteren via je speaker of oordopjes. Dit komt door de manier waarop een platenspeler is opgebouwd. We beginnen met een naald, die de lp leest. Een lp bevat groeven die door de naald worden gevolgd. De trillingen die hierdoor ontstaan worden vervolgens omgezet in muziek. De trillingen van de naald worden omgezet naar een signaal, wat wordt doorgestuurd naar de versterker. De arm van een platenspeler zorgt ervoor dat de naald op de juiste plek blijft voor een goede toon. Het draaiplateau zorgt er vervolgens voor dat de plaat draait. Dan is er nog een laatste stap: het lezen van de muziek door de naald. Het plaatsen van die naald brengt een vrij dof geluid met zich mee. Dit is wat de muziek via een platenspeler zo authentiek maakt!

Een platenspeler kopen

Enthousiast geworden over platenspelers? Een platenspeler kun je het beste kopen bij een speciaalzaak. Maxiaxi is een speciaalzaak voor alle licht- en geluidsoplossingen. Maxiaxi heeft een breed assortiment dat onder andere bestaat uit platenspelers, dj-gear en microfoons. Bekijk hun website voor het complete aanbod platenspelers. 

 

https://www.maxiaxi.com/