One Radio
Image default
Aanbiedingen

Kilometerregistratie bijhouden Kilometerregistratie kost veel vaak veel

Kilometerregistratie kost veel vaak veel tijd, energie en geld. Het is namelijk van groot belang dat alle ritten worden bijgehouden door alle personeelsleden. Dit kun je doen met het invullen van de locaties van punt A en B, het aantal kilometers en wat de beginstand en eindstand van de kilometerteller was. Deze gegevens moeten bij de administratie komen te liggen, zodat alles goed bijgehouden kan worden van iedereen die gebruik maakt van deze zakelijke auto. Wil je hier niet zo veel moeite voor doen en wil je dat alles goed bijgehouden wordt? Dan kun je ook kiezen voor Linqo!  verbindt mensen, voertuigen, materieel en goederen door het verzamelen en analyseren van real-time data. Lees verder voor meer info.

Waarom kilometerregistratie bijhouden?

Deze kilometerregistratie bijhouden is niet altijd even leuk, maar het is toch echt van groot belang dat dit zo precies mogelijk wordt gedaan. Je wilt namelijk bijtelling voorkomen, dus moet dit precies bijgehouden worden. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van kilometerregistratie? Allereerst registreer je om bijtelling te voorkomen, maar ook om medewerkers zakelijk gereden kilometers in hun privé auto te laten declareren. Hierdoor voorkom je ook te veel brandstofverbruik en kun je de kosten in kaart brengen. Je moet dus niet alleen de gereden kilometers kunnen aantonen bij de Belastingdienst, maar je hebt zelf ook een duidelijk overzicht. Dit komt mede dankzij de app van Linqo.

Hoe werkt dit?

Heb jij een auto op jouw bedrijfsnaam? Dan ben je vanuit de wet verplicht om deze kilometers bij te houden. Je moet dit namelijk verantwoorden naar de Belastingdienst, omdat je niet meer dan 500 kilometer privé mag rijden in deze auto. Maar hoe kun je dit het beste doen? Leg bijvoorbeeld een boekje in de auto zodat jouw medewerkers dit kunnen invullen. Ze moeten er dan op twee momenten aan denken: aan het begin en einde van de rit. Dat is misschien haalbaar als er een auto op de zaak staat, die misschien een à twee keer per dag gebruikt wordt. Dit wordt natuurlijk een stuk lastiger bij een taxibedrijf. Zorg ervoor dat dit gemakkelijk automatisch kan met de app van Linqo.

 

https://linqo.nl/toepassingen/kilometerregistratie/