One Radio
Image default
Verbouwen

Op zoek naar de juiste hoogwerker

Moet je werken op hoogte en heb je daarvoor een hoogwerker nodig? Dit kun je gemakkelijk huren voor het aantal klussen dat je hebt. Zonde om hiervoor een hoogwerker aan te gaan schaffen, want dat is een grote aankoop. Benieuwd waar je dit dan kunt huren? Er zijn genoeg partijen die een hoogwerker aanbieden, maar wij adviseren je Hoogwerkt. Deze partij heeft verschillende hoogwerkers voor diverse ondergronden en ruimtes, zodat er altijd wel een geschikte ondergrond is. Heb je werkzaamheden waar je op een zachte ondergrond moet staan, dan zijn er hoogwerkers voor, net als voor harde ondergronden. Er zijn hoogwerkers voor verschillende situaties te huur bij Hoogwerkt. Lees hier meer over deze hoogwerkers.

Zachte ondergronden?

Een hoogwerker moet natuurlijk stabiel zijn, vooral wanneer de ondergrond erg zacht is. De hoogwerker kan kantelen wanneer de hoogwerker helemaal is uitgeklapt, maar dat moet natuurlijk ten alle tijden voorkomen worden. Hoogwerkers die op een zachte ondergrond neergezet worden beschikken vaak over extra elementen naast wielen, zodat ze extra sterk zijn. Denk hierbij aan steunpalen en stempelplaten, zodat de gronddrukverdeling een stuk beter wordt.

Harde ondergronden?

Een harde ondergrond is natuurlijk al een stuk stabieler dan een zachte ondergrond. Echter is het alsnog belangrijk om op de stabiliteit te letten. Op een harde ondergrond hoef je geen rekening te houden met wielen of stempelplaten die wegzakken. Wel moet je rekening houden met de stabiliteit. De hoogwerkers voor op een harde ondergrond zijn vaak wat lichter en met elektrische bediening. Hierbij is er minder vermogen nodig om verplaatst worden, wat ideaal is.

Binnen hoogwerker

Ook binnen kun je een hoogwerker gebruiken, op plekken waar je moeilijk bij kunt komen. Denk hierbij aan smalle ruimtes en een plek die moeilijk te bereiken is. Het is dus belangrijk dat je een hoogwerker gaat huren die erg flexibel is en een goede wendbaarheid heeft. Daarbij is de breedte van een hoogwerker ook een belangrijk punt, want als je binnen werkt met een hoogwerker zul je toch door een aantal deuren door moeten.

Een hoogwerker in de open lucht

Werk je buiten met een hoogwerker, dan moet je rekening houden met meerdere factoren:

  • De wind: waait het harder dan windkracht 6, dan mag je niet met een hoogwerker werken.
  • De ondergrond en daarmee de stabiliteit.
  • Heb je te maken met poortjes, grote of kleine ruimtes?
  • Ben je verzekerd?

Hoogwerkt: de partij voor hoogwerkers

Hoogwerker huren? Raadpleeg nu de website van Hoogwerkt. Zij verhuren verschillende hoogwerkers zodat u voor verschillende situaties en klussen de juiste hoogwerker aan kunt schaffen. Vragen? Raadpleeg dan nu de specialisten.

https://www.hoogwerkt.nl/