One Radio
Image default
Architectuur

Ook lichtstraten bouwen voor woningen mogelijk

Nieuwbouwwoningen worden met grote raampartijen gebouwd tegenwoordig zodat er veel licht binnen komt en ook steeds vaker worden er lichtstraten gebouwd. Door de lichtstraten komt er nog veel meer licht naar binnen door het dak en heeft de woning een vrijer gevoel.

In een gevangenis cel voelen de gevangenen zich opgesloten omdat er vier muren zijn en een kleine raampje en sommige hebben het raampje niet eens. Het zijn de muren en plafond dat mensen het sombere gevoel geeft. In een woning is dit niet anders alhoewel mensen dit vroeger niet wisten maar door diverse onderzoeken is het aan de licht gekomen dat mensen somber worden in een donkere woning. Ook in een woning kunnen muren je plafond je een opgesloten gevoel geven wat het plaatsen van lichtstraten oplost.

Wanneer mensen lichtstraten laten bouwen hebben ze ook vaak het gevoel de woning groter is geworden en voelen ze zich vrijer. Dit komt door al het licht dat naar binnen komt. Moderne woningen worden daarom met grote raampartijen gebouwd omdat het architecten ook duidelijk is geworden dat het helpt. Door lichtstraten toe te voegen word het effect nog groter maar door de kosten ervan is het niet bij alle projecten mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Schakel deze interieurdesigner in voor uw pand in Noord-Holland

Is mijn huis wel klaar voor een inbouw gashaard?

Een veelzijdige en ervaren interieurarchitect uit Amsterdam