One Radio
Image default
Dienstverlening

Financiële Therapie: Wat Is Het?

Het thema geld is altijd en zal altijd een taboe onderwerp blijven in onze cultuur. Echter, sinds de recente financiële problemen van ons land lijkt het alsof de deur op een kier staat om geld problemen te verkennen. Dit blijkt uit het aantal mensen die nu op zoek zijn naar financieel advies. Dit advies, op het internet, de televisie en de radio, leert mensen om hun financiën te regelen. Daarnaast blijkt het uit het aantal media segmenten over hoe je een gezondere verhouding met geld kunt hebben.

Financiële therapie is een nieuw terrein dat al een aantal jaren bestaat. Met de groeiende acceptatie dat mensen niet altijd een gezonde en rationele verhouding hebben wanneer het om geld gaat, lijkt het gebied van financiële therapie in populariteit te groeien. De financiële storm die door dit land woedt dwingt mensen om hun verhouding met geld van dichtbij te bekijken. Dit is meer dan alleen wat er in hun bankrekeningen, salarisstrookjes en portfolio van investeringen te vinden is.

Dus Wat Is Financiële Therapie?
Financiële therapie is een psychotherapeutische aanpak met als doel om mensen te helpen om helderheid te krijgen wat betreft hun verstoorde emoties, gedachten en gedrag wanneer het gaat om het managen en het omgaan met financiën. In het algemeen is het een proces dat de emotionele, spirituele, financiële en gedragscomponenten van een persoon in zijn geheel integreert.

Financiële Therapeuten Helpen Klanten Met:
· De verkenning van hoe hun vorige relaties en familie interacties hun verhouding met geld hebben beïnvloed
· De ontwikkeling van een gebalanceerde, succesvolle verhouding met geld
· Het hebben van een bewuste verhouding met geld
· De ontwikkeling van een plan om met geld stress en angst om te gaan
· Het begrijpen van hoe geld een rol speel in hun dagelijks leven en in hun relaties
· Het leren van hoe ze met hun eega of partner kunnen samenwerken om gezamenlijke doelen te bereiken
· Het leren van hoe ze een meer rustgevende verhouding met geld kunnen hebben
· Het transformeren van destructieve financieel gedrag

Financiële therapie kan voordelig zijn voor mensen die geïnvesteerd zijn in het verwerken van emotionele en psychologische gebieden die constant hun verhouding met geld saboteren. Nu het thema geld en financiën minder taboe wordt, zal dit nieuw terrein blijven groeien.

Psychologie deskundingen Nijmegen

https://www.depsycholoog.nl/nijmegen/