One Radio
Image default
Dienstverlening

Hoe zit het met Frankrijk en de uitvaartverzekeringen daar? Waar moet je op letten

Bijna de helft van de Fransen verlaat instructies voor hun begrafenis, volgens een studie van de Crédoc, en meer dan 4 miljoen hebben zelfs een uitvaartverzekering. Maar dit soort contracten is het echt een interessante oplossing om te voorkomen dat zijn familieleden zijn eigen verdwijning moeten beheren en financieren? Een aantal belangrijke punten om alles over uitvaartverzekeringen te begrijpen en de juiste keuze te maken.

Wat is een uitvaartverzekering?

“Het beschermen van uw gezin door het vermijden van betalen voor uw begrafenis” is het belangrijkste argument van organisaties die uitvaartcontracten op de markt brengen. Inderdaad, dit type contract maakt het mogelijk om een ​​kapitaal te financieren dat zal worden gebruikt om begrafeniskosten te dekken als de tijd daar is. Naast de pijn in verband met overlijden, hoeft het gezin deze kosten niet te dragen, waarvan het bedrag niet te verwaarlozen is: gemiddeld 3500 euro.

“Bereid je van te voren voor”, dit is het tweede argument van een begrafenisverzekering, omdat ze de manier bepalen waarop de begrafenis zal plaatsvinden. Zo kan de abonnee in een uitvaartconventie zijn wensen voor de ceremonie specificeren : begraving of crematie, keuze van kist of begrafenisondernemer, transport, bloemen … In het algemeen duidt de abonnee die de aard van de voordelen definieert ook een gespecialiseerd bedrijf van begrafenisondernemers om ze uit te voeren.

Het is een last minder voor de familie die, om de overledene te respecteren, huiverig kan zijn bij de keuze van de voordelen of zelfs niet de wil heeft om dat te doen. Bovendien is het niet altijd gemakkelijk om te navigeren wanneer voor hetzelfde product de prijzen van begrafenisondernemingen en -regio’s variëren van eenvoudig tot drievoudig.

Hoeveel kost een uitvaartverzekering?

Verzekering uitvaartverzekering is niet per se erg duur. Vooral omdat het aan de abonnee is om het kapitaal te definiëren dat hij wil aanbieden. Het bedrag van de bijdragen is afhankelijk van de betaalwijze:

Eenmalige betaling : het gedefinieerde kapitaal wordt in één bijdrage betaald. 5000 euro is een goed gemiddelde voor een uitvaartcontract. Eerder aanbevolen voor mensen die al ouderen zijn.

Tijdelijke betalingen: u kiest ervoor om maandelijkse betalingen te betalen voor een bepaalde periode (5, 10 of 15 jaar). Reken ongeveer 40 euro per maand voor een kapitaal van 5000 euro over 10 jaar. Geadviseerd eerder aan jonge senioren die een soepel kapitaal willen opbouwen.

-Het leven van het leven : we definiëren een kapitaal en we betalen maandelijks tot aan zijn dood. Liever geadviseerd aan mensen van wie de leeftijd de doodsstatistieken benadert. Als je nog jong bent, is het risico om meer te betalen dan het gedefinieerde kapitaal, het te veel betaalde geld is verloren geld. Omgekeerd is het risico voor de verzekeraar om te snel een kapitaal te moeten betalen dat niet voldoende is gefinancierd met maandelijkse betalingen. Dit is de reden waarom de maandelijkse betalingen hoger zijn, 50 tot 70 euro per maand voor een kapitaal van 5000 euro.

https://uitvaartpolis-online.com