One Radio
Image default
Tuin en buitenleven

Goedkope pellets voor je pelletkachel kopen

Heb je een pelletkachel, maar wil je hier mooie goedkope pellets voor? Het is dan belangrijk dat je dan op een paar dingen let. Want ondanks dat het dan natuurlijk belangrijk is dat de prijs niet te hoog ligt, moet de kwaliteit dat wel zijn. Dit heeft namelijk effect op hoe lang een zak met houtpellets mee gaat en hoeveel as er achterblijft in je kachel. Een hoge kwaliteit kan je herkennen aan het EN+A1 label. Staat dit niet op de verpakking of wordt er vaag over gedaan? Dan kan is de kans groot dat het niet de juiste kwaliteit pellets bevat. Een pelletkachel is sowieso een goedkope, schone en milieuvriendelijke manier om je woning overdag warm te houden!

Goedkope bruine pellets

Er zijn 2 soorten houtpellets, namelijk bruin en wit. Bruine houtpellets voor pelletkachels gemaakt van een mix van diverse hard- en zachthoutsoorten. Deze pellets bevatten ook schors, waar het de bruine kleur van krijgt en waar het de naam te danken heeft. Omdat bruine houtpellets gemaakt worden van veel verschillende soorten hout, is het geen verplichting om de herkomst van het hout aan te geven. Voordelen van bruine houtpellets zijn dat ze goedkoper zijn dan witte pellets en dat ze beter branden. Er komt meer warmte van bruine houtpellets af, wat ze geschikter maakt.

Goedkope witte pellets

Witte houtpellets zijn gemaakt van een ander soort hout; namelijk zuiver zachthout, wat voornamelijk komt van dennen- en essenhout. Bij het aankopen van witte houtpellets moet ook duidelijk aangegeven zijn wat de herkomst is van het hout. Voordelen van witte houtpellets voor je pelletkachel zijn dat de vlammen van witte pellets vaak feller branden dan bruine en ze branden schoner. Ze zijn perfect voor het verwarmen van bescheiden woonoppervlaktes, zoals het verwarmen van een woonkamer en ondanks dat ze niet zo goedkoop zijn als de bruine, zijn ook de witte goedkope pellets.