One Radio
Image default
Woning en Tuin

Deurmat voor buiten

Een deurmat buiten voortkomt dat er vuil, modder, zand en steentjes naar binnen komen. Buitenmatten zijn in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar met keuze uit verschillende materialen, afmetingen en kleuren. Een deurmat voor buiten is anders samengesteld dan een mat die je binnen neerlegt. Een buitenmat dient namelijk weersbestendig te zijn, zoals tegen regen, sneeuw, hagel en kou. Ook kun je een deurmat op maat gemakkelijk bestellen in webshops.

Deurmat voor buiten: borstelmat of schraapmat
Een borstelmat of een schraapmat is een ideale deurmat voor buiten en specifiek omdat deze matten vuil echt buiten de deur houden. Een borstelmat maakt het mogelijk om al het vuil en steentjes onder de schoenzolen eraf te borstelen. Het is voldoende om met de schoenen even een vegende beweging te maken over een borstelmat. Het principe van een schraapmat werkt uiteraard hetzelfde, want modder, zand en ander vuil schraap je gemakkelijk onder de schoenzolen vandaan. Het is slechts een kwestie van even de voeten vegen op een deurmat buiten om het binnen netjes en schoon te houden. 

Dikte van de deurmat voor buiten
Bij het kopen van een deurmat voor buiten zijn er verschillende eigenschappen waarmee je rekening kan houden. Een belangrijke eigenschap betreft de dikte van de buitenmat. Bij een deurmat die je buiten neerlegt voor je woning is het gebruik ervan beperkter dan voor een kantoor waar mensen in- en uitlopen. Er is wat dat betreft dan ook rekening te houden met de mate van belasting om een deurmat voor buiten in een bepaalde dikte te selecteren. Er zijn bijvoorbeeld buitenmatten beschikbaar met een dikte va 12 mm of 15 mm, maar ook met een dikte van 30 mm, 55 mm of zelfs 60 mm.

Kleur en design van buitenmatten
Een deurmat voor buiten hoeft helemaal niet saai te zijn, want buitenmatten zijn in allerlei kleuren en designs verkrijgbaar. Voor wat betreft de kleur is het mogelijk om een neutrale kleurtint te kiezen die altijd overal bij past. Je kan echter ook een kleur deurmat voor buiten kiezen die aansluit bij de kleuren van de deur. Op deze manier is de buitenmat als verlengstuk van de deur te zien. Zo is het eveneens mogelijk om juist voor een contrasterende kleur te kiezen. Dit heeft als voordeel dat de deurmat voor buiten in ieder geval goed opvalt, waardoor de kans groot is dat er automatisch gebruik van wordt gemaakt. Qua design zijn er rechttoe rechtaan deurmatten, maar er zijn eveneens buitenmatten met een sierlijk en decoratief ontwerp.

Standaard borstelmat of op maat
Een deurmat voor buiten in de vorm van een borstelmat is verkrijgbaar in standaardmaten, maar maatwerk is eveneens een optie. Bij het kopen van een borstelmat op mat geef je zowel de gewenste breedte als de gewenste lengte in het betreffende aantal centimeters op.

https://www.deurmatdirect.nl/buitenmatten