One Radio
Image default
Aanbiedingen

4 tips voor de perfecte inrichting van het kantoor

4 tips voor de perfecte inrichting van het kantoor

Kantoren inrichten is een grote klus en je moet er veel geduld voor hebben. Je wilt namelijk een ruimte creëren wat uniek is en wat ook voor een fijne werkomgeving zorgt. Hieronder volgen 4 tips voor het inrichten van een kantoor om een mooie en efficiënte werkplek te maken!

 

  1. Maak gebruik van daglicht

Natuurlijk daglicht heeft voor iedereen veel voordelen. Het is algemeen bekend dat daglicht de hersenen stimuleert om goed te werken. Daarnaast geeft natuurlijk daglicht je niet het gevoel dat je de hele dag binnen zit, wat ervoor zal zorgen dat je medewerkers actiever worden. Zorg er dus voor dat er genoeg natuurlijk daglicht het kantoor binnentreedt.

 

  1. Maak het kantoor comfortabel

Een fijne werkruimte verhoogt de productiviteit en de sfeer van het bedrijf. Geef de medewerkers daarom een fijne, comfortabele werkplek door bijvoorbeeld gebruik te maken van ergonomische stoelen en bureaus. Ook is het belangrijk dat er een aangename kamertemperatuur is. Je wilt niet dat het te koud of warm is, dit zal voor afleiding zorgen en hierdoor kunnen je medewerkers niet goed hun werk doen. Door de temperatuur op 22 graden te zetten, is het zowel in de winter niet te koud en in de zomer niet te warm. Perfect om aan de slag te gaan dus! 

 

  1. Creëer verschillende ruimtes

Hoewel flexibele werkplekken voor veel mensen prettig zijn, is het voor sommigen prettiger om in gescheiden ruimtes te werken. Zorg er dus ook voor dat deze aanwezig zij. Medewerkers kunnen behoefte hebben aan rust en concentratie en kunnen ze zich hierin terugtrekken. Daarnaast heeft men op deze manier geen last van telefoongesprekken of onderling overleg. Ga je voor scheidingswanden tussen de werkplekken? Zorg er dan voor dat deze flexibel in gebruik zijn, zodat de werkplekken gemakkelijk groter of kleiner gemaakt kunnen worden. 

 

  1. Kwaliteit boven alles

Een efficiënte kantoorinrichting heeft niet alleen te maken met een goede indeling van de aanwezige ruimtes. Duurzaamheid speelt ook een rol. Je wilt het meubilair bijvoorbeeld niet in een korte tijd moeten vervangen vanwege de slechte kwaliteit. Kijk dus goed van tevoren dat je meubels van een hoogwaardige kwaliteit zijn. 

 

https://katoprojecten.nl/