One Radio
Image default
Woningen

Zelf een verlaagd plafond maken? Lees deze 3 tips

Het maken van een verlaagd plafond is niet heel erg lastig. Iemand met de juiste gereedschappen, instructies en flink wat doe-het-zelf ervaring maakt er vast iets mooi van. Het plaatsen van een verlaagd plafond heeft veel voordelen. Je verbergt je oude plafond volledig en deze ziet er in een korte tijd weer als nieuw uit. Je kunt verlichting aanbrengen en de draden gemakkelijk verwerken, je ruimte is gemakkelijker te verwarmen en je krijgt eigenlijk een blank canvas om mee te werken. Alles is mogelijk. Gebruik de onderstaande tips en je maakt er een nog groter succes van.

 

Dit is hét moment voor isolatie

Misschien denk je dat het isoleren van je plafond niet nodig is, maar niets is minder waar. Niet alleen zorg je er dan voor dat warmte minder gemakkelijk naar boven trekt en de ruimte via het plafond verlaat, maar ook geluiden worden gedempt. Kies voor een akoestisch isolatiemateriaal, zoals glaswol of purschuim en de bovenbuurvrouw die op hoge hakken over haar laminaat loopt maakt je niet meer wakker. Heb je tieners die graag naar muziek luisteren of kleine kinderen die vol energie boven op en neer rennen, dan merk je daar veel minder van als je het plafond direct ook isoleert. Dit is het moment, dus maak er gebruik van.

 

Het perfecte resultaat bereik je met de afwerking

Zijn de platen voor je plafond eenmaal geplaatst, dan ben je nog niet klaar. Deze moet namelijk nog worden afgewerkt. En dat doe je het beste voor het plafond te stuken. Een andere optie die je hebt is om de naden en de schroefgaatjes glad te plamuren en het plafond te schilderen. Denk dan direct ook even na over een mooie sierrand en over andere ornamenten die je tegen het plafond aan kunt plaatsen. Je zult versteld staan hoeveel deze invloed hebben op het eindresultaat.

 

Dit is hét moment voor perfecte verlichting

Veel mensen kiezen voor een verlaagd plafond om nieuwe verlichting aan te brengen. En ook dan is eigenlijk alles mogelijk. Denk dus goed na over wat je wilt en maak een verlichtingsplan voor de kamer. Je kunt spelen met spotjes, met lichtpanelen en met hanglampen. Verder kun je ook randen aanbrengen en daar verlichting achter plaatsen, voor een schitterend modern resultaat. Er is maar weinig wat niet mogelijk is, dus denk goed na over je ontwerp. Een juiste verlichting is essentieel voor de sfeer in je woning. Dit is je kans om er iets moois van te maken.