One Radio
Image default
Entertainment

Wordt Di-rect nog eigenlijk als band geboekt?

Nadat bandlid Tim Akkerman besloot om Di-Rect te verlaten voor een solocarrière was de band op een zijspoor beland. Er moest een nieuwe leadzanger gevonden worden die de leegte kon opvullen die Akkerman achterliet. Via het tv-programma ‘Wie is Di-Rect?’ had de band de juiste persoon gevonden, namelijk Marcel Veenendaal. Maar hoe zit het met hun optredens? Zijn ze nog zo populair als vroeger?

Ondanks het vertrek van Tim Akkerman is Di-Rect nog steeds populair onder haar fans. De nieuwe leadzanger zorgde voor een andere dynamiek maar nog kan je het gemis van Tim horen bij de bandleden. Na 2009 zijn er 3 albums uitgebracht waarvan één op nummer 1 stond in de hitlijst. Di-Rect als band boeken is wat in de gedachte van elke Nederlandse bandliefhebber rondgaat. Al ruim 20 jaar in het vak en de fans kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Hoewel de band voorheen voor jonge dames optrad zijn er nu voornamelijk muziekliefhebbers waar zij voor optreden.

Met de komst van corona zal je denken dat het stil is rond Di-Rect. Maar integendeel, er zijn meerdere wegen naar Rome. Dit geldt ook voor Di-Rect. De band past zich aan de omstandigheden aan zoals het vertrek van Tim. Dit is te zien door de livestream optredens die zij geven. Zij boeken zichzelf als band zodat de fans alsnog kunnen genieten van hun optreden. Als de band niet geboekt kan worden i.v.m. maatregelen dan zorgt Di-Rect ervoor dat zij naar haar fans gaan.