One Radio
Image default
Dienstverlening

Wat zijn elektrische rideables?

Rideables is eigenlijk een verzamelnaam voor allerlei apparaten met kleine wielen en een elektrische motor, zoals bijvoorbeeld een skateboard, een scooter, een Segway of een eenwieler. Als het elektrisch en compact genoeg is om ermee over het trottoir te rijden of het te kunnen dragen, wordt het een rideable genoemd.

De 21e eeuw heeft zijn hightech hype zeker waargemaakt en het is echt een gouden tijdperk wat technologie betreft. En hoewel we misschien nog geen vliegende auto’s of echte zweefvliegtuigen hebben zoals in de film Back to the Future werd voorspeld, hebben we er deze laatste jaren wel een paar verdomd gave gadgets bijgekregen, die dicht in de buurt komen. Hightech innovatie is iets dat we de laatste tijd steeds meer zien. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de hover-boards of eenwielers die niet meer uit het straatbeeld zijn weg te denken. Of het nu gebruikt wordt om mee naar het werk te gaan of om te cruisen langs de promenade, met deze apparaten kun je zonder te zweten in stijl op je bestemming aankomen.

Gemotoriseerde skateboards en scooters zijn al sinds de jaren 1970, toen de MotoBoard voor het eerst werd uitgevonden, volop in gebruik. Helaas was de technologie van die tijd nog niet genoeg ontwikkeld om het ook echt rijdbaar te maken. Maar dat is inmiddels al decennia geleden en de tijden zijn nu drastisch veranderd.

 

Elektrische skateboards

Zoals eerder vermeld, was het eerste elektrische skateboard de Motoboard die in de jaren 1970 werd ontwikkeld. Sinds het eerste door benzine aangedreven prototype, zijn de moderne elektrische skateboards nu in alle opzichten superieur geworden. Ze zijn nu lichter, hebben een verbeterde reisafstand en worden bestuurd door draadloze afstandsbedieningen of zelfs door een app.

 

Elektrische scooters

De elektrische scooter is één van de meest populaire rideables. De term scooter wordt vaak door elkaar gebruikt om twee verschillende soorten vervoer mee te beschrijven. Het eerste type is de elektrische stuurscooter met twee inline-wielen. Rideable scooters zijn tegenwoordig echt een manier geworden om naar het werk te rijden of in de stad mee rond te rijden omdat het gebruik veilig is en ze gemakkelijk draagbaar zijn.

 

Hoverboards

Het tweede type elektrische scooter staat ook wel bekend als een zelfbalancerende scooter of board, maar veel mensen zijn om verwarring te voorkomen, begonnen om dit een hoverboard te noemen. Deze balanceerborden met twee wielen zijn vergelijkbaar met een Segway, maar zijn veel gemakkelijker te gebruiken en hebben geen handvatten om je aan vast te houden. Om te kunnen rijden, leunt de rijder naar voren of naar achteren en het board zal dan automatisch op basis van de verschuiving in het gewicht beginnen te bewegen.

 

Elektrische eenwielers

Op het eerste gezicht lijkt de elektrische eenwieler misschien wel de meest angstaanjagende van de rideables. Dit is echter niet het geval, omdat je bij de elektrische eenwieler niet hoeft te leunen en vaak een automatisch uitbalanceringssysteem heeft om de rijder te helpen bij het voortbewegen van het apparaat. Ze zijn vanwege hun zeer kleine ontwerp, dat ideaal is voor in drukke straten, vooral populair in steden en stedelijke gebieden.

 

Wil je een hoverboard kopen? Kijk dan eens op Swheels.nl

 

 

https://www.swheels.nl

Gerelateerde artikelen

Bent u op zoek naar een goede boekhouder? Kies voor AD-Vi

Kom meer te weten over leiderschapstraining

Hoe zit het met Frankrijk en de uitvaartverzekeringen daar? Waar moet je op letten