One Radio
Image default
Dienstverlening

Parkeren op de luchthaven of parkeren bij een hotel bij de luchthaven?

In de afgelopen paar jaar hebben we een toenemende vraag gezien naar het parkeren bij hotels op en bij de luchthaven en als je de prijzen en de voordelen van het parkeren bij zo’n hotel vergelijkt met het parkeren op de luchthaven, zijn de redenen behoorlijk overtuigend. 

 

Stress-vrij

Mensen willen het liefst een stressvrij begin van hun vakantie en de medewerkers van deze hotels helpen om dat mogelijk te maken. Als je de dag of nacht ervoor reist, leiden vertragingen door ongevallen of onderhoud aan de snelweg niet tot het missen van je vlucht en het zal er ook niet voor zorgen dat je stress krijgt omdat je bang bent dat dit gebeurt.

Je kunt zo je eigen schema bepalen.

Steeds meer mensen regelen tegenwoordig hun eigen reizen in plaats van dat ze pakketreizen boeken en een verblijf in een hotel wordt dan ook steeds vaker gezien als onderdeel van de vakantie.

 

Langere reizen

Het aantal mensen dat naar bestemmingen als Noord- en Zuid-Amerika, Australië, het Verre Oosten en China en het Oostblok is enorm toegenomen. Vluchten naar deze bestemmingen vertrekken meestal vanaf de luchthavens van Eindhoven, Groningen en Amsterdam, waardoor reizigers grote afstanden moeten afleggen.

 

De kosten

De kosten voor het parkeren op de luchthaven van Eindhoven, het parkeren op de luchthaven van Maastricht en het parkeren op de luchthaven van Amsterdam zijn vooral in het hoogseizoen exorbitant omdat de vraag dan altijd groter is dan het aantal plaatsen dat er beschikbaar is. Parkeerterreinen rondom de luchthavens zijn veel goedkoper, maar als de plaatsen op de luchthaven ook vol zijn zullen de prijzen stijgen. Wanneer je parkeert bij een hotel is dit niet het geval.

 

Weersomstandigheden

Het weer in Nederland kan zo snel veranderen, waardoor er chaos op de weg kan ontstaan en om dat te voorkomen, is het misschien verstandig om te kiezen voor een overnachting.

 

Prijs

De prijs van het parkeren op de luchthaven en het parkeren bij een hotel op of rond de luchthaven verschilt tegenwoordig niet meer zo veel. Voor vele jaren was het parkeren bij een hotel veel duurder en daarom deden ook maar weinig mensen dit. Zakenmensen, die regelmatig naar het buitenland reizen, waren de eersten die deze service gingen gebruiken en nu maken ook steeds meer mensen voor hun persoonlijke vakanties hier gebruik van. Hotels zijn meestal in het weekend erg rustig en vakantiegangers die op vrijdag, zaterdag of zondag overnachten, kunnen daarom vaak een korting krijgen omdat ze graag geziene gasten voor het hotel zijn.

 

Parkeergarages op luchthavens en hotelarrangementen

Het grote struikelblok was alleen: wat te doen met de auto’s? Hotels hebben gasten die blijven komen en gaan en vaak is dit met de auto. Soms hebben ze niet de ruimte om auto’s tot 16 dagen te laten staan ​​omdat er natuurlijk nog meer gasten zijn. Parkeerbedrijven spelen hierop in door hun prijzen te verlagen waardoor hotels of de bedrijven zelf arrangementen kunnen aanbieden voor het parkeren bij hotels rond de luchthaven en vaak kost dit slechts 30 euro, wat zeker voor gezinnen voordelig is en stukken goedkoper dan het parkeren op de luchthaven zelf.

 

Hoe werkt het ?

Afhankelijk van de duur van je reis blijft de auto op een parkeerplaats in de buurt van het hotel staan en word je vanaf daar overgebracht of je verblijft de nacht ervoor in het hotel en reist dan ’s ochtends naar het vliegveld.

 

 

 

 

https://eazzypark.nl