One Radio
Image default
Aanbiedingen

Moet ik een reddingsvest of een zwemvest aanschaffen?

Bent u fan van varen? Dan staat veiligheid uiteraard voor op! Om deze veiligheid te kunnen waarborgen zijn zwemvesten en reddingsvesten erg belangrijk. Bent u benieuwd wanneer u moet kiezen voor een zwemvest en wanneer voor een reddingsvest? Wij vertellen u er meer over in deze blog. Lees snel verder!

Zwemvest of reddingsvest

Laten we bij het begin beginnen, bent u op zoek naar een zwem- of reddingsvest? Het verschil tussen reddingsvesten en zwemvesten zit voornamelijk in de kraag. Een reddingsvest heeft namelijk altijd een kraag. Deze kraag zorgt er voor dat u altijd met het hoofd boven water blijft en op uw rug wordt gedraaid. Een zwemvest is een drijfhulpmiddel. Ze worden vooral gebruikt tijdens het watersporten. In tegenstelling tot reddingsvesten, is het bij het dragen van zwemvesten dus van belang dat de drager kan zwemmen, ondanks het dragen van een zwemvest. 

Verschillende reddingsvesten

De reddingsvesten zijn er in twee varianten: een vaststof vest in de standaard kleur van oranje/geel en de automatische reddingsvesten. Een automatisch reddingsvest biedt meer draagcomfort ten opzichte van een vaststof vest. Dat komt vooral, omdat het vest zich pas opblaast wanneer de CO2 patroon in het vest wordt geactiveerd. De automatische reddingsvesten zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. 

Diverse zwemvesten

De verschillende zwemvesten zijn van verschillende materialen gemaakt. Zo zijn er de standaard nylon vesten, maar ook zijn er de neopreen zwemvesten. De neopreen variant sluit beter om het lichaam, is sneller droog en heeft een beter draagcomfort. Zwemvesten zijn er voor verschillende (lichaams)gewichtsklasses, maar ook universeel. Ze zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

Zwem- en reddingsvesten van Boottotaal

Zwemvesten worden veel gebruikt tijdens het zeilen, kano varen, waterskiën, op een funtube, op de waterscooter, surfen en tijdens het suppen. Zwem- en reddingsvesten kunt u tegenwoordig ook gemakkelijk online aanschaffen. Bijvoorbeeld op de website Boottotaal.nl vindt u alle benodigdheden om veilig te varen. Boottotaal verzekert u van een snelle verzending en optimale garantie. Heeft u vragen over het kiezen van het juiste zwemvest of reddingsvest? Vraag het de specialisten van Boottotaal gerust. Zij helpen u graag bij uw zoektocht naar de juiste zwemvesten en reddingsvesten!

 

https://www.boottotaal.nl/

Gerelateerde artikelen

24high.nl: dé beste seedshop van Nederland en Europa

Grote bloembakken: welke, waar en hoe?

Verhuizen is een fluitje van een cent met deze verhuistips!