One Radio
Image default
Aanbiedingen

Grote bloembakken: welke, waar en hoe?

Door middel van het neerzetten van wat bloembakken in jouw tuin, op het balkon of op het (dak)terras creëer je extra sfeer. Daarnaast kun je aan de hand van de verschillende planten en bloemen in de bloembakken veel kleur toevoegen. Grote bloembakken zorgen voor een mooie vrolijke eyecatcher in jouw tuin. Maar wat voor soort bloembak past er het beste bij jouw tuin en hoe beplant je deze? Wij vertellen het je in deze blog!

Grote bloembakken voor iedere tuin

Bloembakken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, vormen, maten en stijlen. Bijvoorbeeld bij de partij Tuinvoordeel vind je een erg ruim assortiment. Hierdoor vind je altijd de passende grote bloembak voor in jouw tuin. Heb jij nog geen idee wat je precies wilt? Laat ons je inspireren. Het assortiment grote bloembakken van Tuinvoordeel bestaat uit de volgende soorten bloembakken:

 

  • Verzinkte Bloembakken, robuust en super sterk. Verzinkte bloembakken hebben sterke zinklaag (Old Look). Ideaal als boombak en toegepast in openbare ruimte en tuin.

  • Hoogglans plantenbakken, de hoogglans plantenbakken hebben een echte design uitstraling.

  • Polyester bloembakken, de grote polyester bloembakken zijn ideaal voor de moderne tuin en dakterras. 

  • Cortenstaal Bloembakken, cortenstaal is een unieke staalsoort die de grote bloembakken een rustieke uitstraling geeft.

  • Verlichte bloempotten, ook ’s avonds kunt u genieten van uw bloembakken. De bloempotten met verlichting zijn leverbaar in diverse formaten en vormen.

  • Houten Bloembakken, de grote houten bloembakken passen perfect in iedere tuin. Het duurzame hardhout heeft een warme uitstraling.

  • Aluminium bloembakken, aluminium bloembakken geven uw tuin of terras een moderne uitstraling. 

  • Kunststof bloempotten, grote kunststof bloempotten en plantenbakken zijn echte blikvangers door hun formaat en opvallende kleuren

 

Beplantingsadvies voor een grote bloembak

Welke bloemen jij ook in de uitgekozen grote bloembakken gaat plaatsen, als algemeen beplangsadvies kan je aanhouden dat je onderin de bak kan beginnen met een laag grind of kleikorrels (5 a 10 cm). Deze leeg is goed voor de drainage. Zodra je dit hebt gedaan kan er een waterdoorlatend anti-worteldoek worden geplaatst. Dit zorgt ervoor dat het lastiger wordt voor de wortels van de plant om door het drainagemateriaal te groeien en op den duur het afwateringsgat af te sluiten.

Bovenop het antiworteldoek komt dan aarde die geschikt is voor het type beplanting dat jij in de grote bloembakken wilt planten. Veel planten doen het goed in gewone potgrond. Omdat aarde in plantenbakken doorgaans minder makkelijk vocht vasthoudt, hebben planten bij mooi weer meer kans om uit te drogen. Ook wanneer het veel waait kunnen planten veel vocht verliezen door verdamping. Het is dus belangrijk om het vochtpeil in de gaten te houden. Een waterbuffer kan ook helpen om planten in bloempotten of plantenbakken minder snel uit te laten drogen.

Tuinvoordeel

Wil je meer weten over de verschillende grote bloembakken? Neem dan gerust even contact op met de klantenservice van Tuinvoordeel en zij kunnen je goed adviseren over de keuze voor de juiste bloembakken. Neem snel een kijkje op de website www.tuinvoordeel.eu!

 

https://www.tuinvoordeel.eu/service/grote-bloembakken/

Gerelateerde artikelen

Welke heater moet ik aanschaffen?

Kies het juiste dekbedovertrek!

Redenen waarom jij voor een personal trainer moet kiezen