One Radio
Image default
Aanbiedingen

Help! Er zitten insecten in mijn moestuin

Help! Er zitten insecten in mijn moestuin

Heb jij groene vingers? Dan ken je dit probleem waarschijnlijk en misschien begin je er al een vervelend gevoel van te krijgen. De afgelopen maanden heb je keihard je best gedaan om de tuin netjes te maken voor de aankomende zomer en dit ga je zeker niet laten verpesten door een paar kleine vervelende beestjes. Je wil het liefst zo snel mogelijk een einde maken aan deze vervelende plaag, zonder dat het impact heeft op het andere leven in de tuin. Daarom laten we je graag kennis maken met een ecologisch verantwoord alternatief voor pesticiden!

 

Vervelende rupsjes

Rupsen zijn toch wel verreweg de meest vervelende bezoekers om tegen te komen in jouw tuintje, of ze nou op de sierplanten of in de moestuin zitten. Een rups wil graag een vlinder worden en daardoor heeft de rups zo’n gigantische eetlust. Deze eetlust wil de rups bevredigen door zich helemaal vol te vreten met de blaadjes van jouw plantjes. Vlinders zijn prima, maar toch zie je liever niet allemaal aangevreten blaadjes en daarom is het handig de rupsen zo snel mogelijk te bestrijden. Om zoveel mogelijk vraatschade te voorkomen is het een verstandig idee om gebruik te maken van aaltjes, een middel waar je mogelijk nog nooit van gehoord hebt.

 

Het bestrijdingsmiddel

Zoals eerder gezegd zou je rupsen kunnen bestrijden met allerlei giftige middelen zoals insecticiden, echter heeft dit veel ongewenste bijkomstigheden. Je kan er ook voor kiezen de rupsen in jouw tuin gebruik te maken van aaltjes. Aaltjes bestrijden namelijk allerlei soorten vervelende insecten, waaronder vele soorten rupsen zoals de eikenprocessierups. Aaltjes zijn hele kleine organismen die met het blote oog niet te zien zijn. Je koopt ze in blikjes en mengt ze vervolgens met water en spuit dat mengsel vervolgens op de bladeren. De aaltjes zijn zo klein dat ze een rups binnen kunnen treden en vermenigvuldigen zich enorm snel. Zo wordt het insect zonder gif uitgeschakeld.

https://ecostyle.nl/