One Radio
Image default
Alarmsysteem

Hacking met fysieke beveiliging

Hackers staan al geruime tijd in een negatief daglicht in de media. Er doen zich vaak berichten in de rondte over dat een kwaadaardige hacker zijn vaardigheden heeft misbruikt voor persoonlijke doeleinden.

http://www.youtube.com/watch?v=28oqqiJ4MGg

Maar het is belangrijk om te onthouden dat de term hacking vroeger werd gebruikt in een vergelijkbare zin als “verbetering”. Wanneer je iets had gehackt betekende dit dat je een verbetering had gevonden. Vaak in verband met technologie.

Bijvoorbeeld wanneer je een game boy die bedoeld was om spelletjes mee te spelen. Zo kon ombouwen dat je er bijvoorbeeld rekensommen mee kon uitvoeren. Dat is een typische hack.

 

Evolutie van technologie

Het spelen met technologie en op die manier spelenderwijs verbeteringen vinden. Hackers hebben er dus ook voor gezorgd dat de de technologieën hebben waar vandaag de dag kunnen profiteren.

 

Het internet

Het internet bijvoorbeeld is ook gemaakt door een stel hackers die het leuk vonden om computers met elkaar te verbinden. Zo is er een groot netwerk ontstaan waar nu de hele wereld bijna mee verbonden is en waar gratis informatie op wordt verspreid.

Het internet is nog jong, slechts ongeveer 25 jaar oud en biedt dus nog veel mogelijkheden. Ook voor de nieuwe generatie hackers die zich bezighoudt met digitale wereld.

Maar ook op andere vlakken dus zijn hackers actief. Zo worden ook fysieke beveiligingsystemen gehackt. Ook dit wordt vaak in films in een negatief daglicht gezet waardoor het lijkt alsof alleen maar criminelen zich hiermee bezighouden.

 

Lockpicking

Lockpicking is echter een officiële sport en wordt ook in Nederland enthousiast beoefend. Online zijn er overal lockpick setjes te bestellen en er zijn diverse bijeenkomsten waar beoefenaars weekelijks samen komen.

Deze mensen helpen door met een speelse houding bezig te houden met beveiliging de huidige maatstaven constant op de proef te stellen. Het is dus belangrijk dat deze mensen de ruimte krijgen om spelenderwijs een positieve bijdrage te kunnen leveren aan onze veiligheid.

https://hackaday.com/category/lockpicking-hacks/