One Radio
Image default
Aanbiedingen

Een fiets accu laten reviseren

Heb je een elektrische fiets die niet meer werkt zoals eerst? Dan is het waarschijnlijk tijd om uw accu te laten reviseren. Een accu is het belangrijkste onderdeel voor uw elektrische fiets en daarom van groot belang. Wat is het reviseren van uw accu? Wat kost het reviseren van een accu en behoudt u dan wel de kwaliteit van de accu? Dat lees je allemaal in deze blog! Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

Wat is het?
Het reviseren van je fietsaccu is gemakkelijk te doen door een specialist, maar hoe werkt het reviseren van een fietsaccu? Dan is het belangrijk om eerst te weten hoe een fietsaccu werkt. Elke batterij cel van een fietsaccu heeft zijn eigen vermogen, bestaande uit een bepaalde hoeveelheid spanning (Volt) en stroomsterkte (Ampère), en samen met meerdere van die cellen fungeren ze als één grote batterij. Die cellen die samen voor het vermogen van uw fiets zorgen, kunnen achteruitgaan mettertijd en die worden vervangen om de fietsaccu als vanouds weer te laten werken. Het vervangen van het binnenwerk van uw fietsaccu, noemen we reviseren. Op deze manier wordt alleen vervangen wat echt nodig is, dit kost je uiteindelijk minder geld en is ook nog eens beter voor het milieu.

Is de kwaliteit dan nog wel hetzelfde?
Je bespaart heel wat geld met het hergebruiken van materialen voor uw fietsaccu. Alleen de batterij wordt volledig vervangen voor nieuwe batterijcellen. Nieuwe batterijcellen zijn krachtiger en van hogere kwaliteit, wat een grotere impact heeft op de capaciteit en levensduur. En wist je dat je ook voor een grotere laadcapaciteit kunt kiezen? Voor ons maakt het namelijk weinig uit of er meer of krachtigere energiecellen in de behuizing gemonteerd moeten worden, dit heb je dus al voor een kleine extra bijdrage! De meeste accu’s hebben een BMS, dat staat voor Batterij Management Systeem. Dat systeem managet de waardes van de afzonderlijke cellen binnen de toegestane bandbreedte om veiligheid te garanderen, deze functie zal er op blijven bij accu revisie. We garanderen je dat jij niet hoeft in te leveren op veiligheid!

https://www.rebatt.nl/

Gerelateerde artikelen

Maintenance Coördinator

Bescherm je dure eettafel met een tafelzeil

Help! Er zitten insecten in mijn moestuin