One Radio
Image default
Aanbiedingen

Een bijzondere hobby met een tandemfiets

Een bijzondere hobby met een tandemfiets

Het is lastig om er bijvoorbeeld een dag op uit te gaan wanneer een van je geliefden de meeste dingen niet zelfstandig kan doen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om samen een bijzondere hobby op te pakken. Een van deze bijzondere hobby’s is fietsen. Je kunt samen op een driewielfiets gaan fietsen, maar nog leuker is een tandemfiets. Hier leggen we uit wat een tandem is en waarom dit een bijzondere hobby is die je met elkaar kunt delen.

 

Wat is een tandem?

Een tandem is een fiets waar je met z’n tweeën op zit. Je zit achter elkaar en meestal heeft de fiets twee wielen. Er zijn echter ook tandems met drie wielen voor extra stabiliteit. Jullie kunnen zelf beslissen wie stuurt, de hoofdbestuurder alleen of jullie samen. Jullie moeten wel samen trappen, want vele benen maken licht werk.

 

Wat maakt een tandem zo bijzonder?

Door er een gewoonte van te maken om elke maand een middag samen te fietsen, creëer je een diepere band. Bovendien hebben jullie samen iets om naar uit te kijken! Jullie werken samen in een team om op de bestemming aan te komen. Je kunt elke keer een andere bestemming uitkiezen. Gaan jullie lekker een ijsje eten bij jullie favoriete ijscokar? Of is het deze keer tijd om in een park te picknicken? Samen maken jullie er een leuke dag van!

 

Extra ondersteuning nodig?

Met een elektrische tandem voor volwassenen heb je extra ondersteuning bij het trappen. De passagier die voorop zit, kan zo even kan stoppen met trappen. De hoofdbestuurder trapt dan gemakkelijk door. Bovendien kunnen jullie een stuk verder fietsen op een elektrische tandem! Naast elektrische ondersteuning kun je ook kiezen voor een tandem met drie wielen. Zo kunnen jullie probleemloos op- en afstappen terwijl jullie stil staan en hoeven jullie niet af te stappen bij bijvoorbeeld een stoplicht.

https://www.huka.nl/