One Radio
Image default
Gezondheid

Detox

Een ‘schoon’ lichaam. Een lichaam met geen afvalstoffen, gezond, vol energie en een sterk immuunsysteem. Eigenlijk wat we allemaal wel willen. Soms is het lastig om dit voor elkaar te krijgen. Heb je bijvoorbeeld na een drukke periode veel gifstoffen (suikers, koolhydraten, E-nummers of vetten) binnen gekregen of voel je je gewoon even niet zo lekker in je vel zitten? Volg een detox! 

Dit kan een manier zijn om je gezonder en fitter te voelen, zonder daar al te veel voor hoeven doen. 

 

Wat is een detox?

Wat is een detox nu precies? Een detox is cleansing van het lichaam. Je drinkt speciale detox sappen om de organen, die je lichaam reinigen, te ondersteunen en ze een duwtje in de goede richting te geven. Deze organen zijn bijvoorbeeld je nieren, darmen en de lever. 

De speciale detox sappen kunnen naast je maaltijden of, zoals bij een detox kuur, ter vervanging van je maaltijden gedronken worden. Een detox kuur is voor een bepaald aantal dagen achtereenvolgend. 

 

Detox ervaringen 

De detox ervaringen van veel mensen is positief, vandaar dat het tegenwoordig zo populair is. 

De eerste dagen zijn zoals gezegd wat zwaarder. Je lichaam moet nog wennen en ontdoet zich van nog relatief veel gifstoffen in je lichaam. Je kunt last krijgen van bijvoorbeeld hoofdpijn of spierpijn. Gelukkig zijn deze klachten bij de meeste mensen binnen een paar dagen alweer weg. Je krijgt na deze eerste paar dagen weer bomvolle, nieuwe energie. Je immuunsysteem is verbeterd en je algehele vitaliteit is versterkt! 

 

Detoxen afvallen 

Detoxen helpt met het reinigen van het lichaam. Het geeft nieuwe energie en versterkt veel punten van het lichaam. Maar daarnaast helpt het ook met afvallen! Je vervangt veel maaltijden met de gezonde detox sappen. Je krijgt minder koolhydraten, suikers en vetten binnen. 

Ook zal je lichaam minder verlangen naar deze dikmakers door de detox. Je maakt gezondere keuzes betreft je eten. Zo wordt een gezonde leefstijl er op aan houden heel gemakkelijk! 

 

Wanneer even geen detox?

Een detox kan voor veel dingen goed zijn, maar soms is het niet de goede timing om er een te volgen. Het vraagt soms te veel inspanning van je lichaam, die het op dat moment misschien niet kan geven. 

Je kan beter geen detox volgen als;

  • je zware geneesmiddelen gebruikt

  • je lijdt aan een ernstige chronische ziekte

  • je menstrueert

  • je zwanger bent

  • je borstvoeding geeft (na 3 maanden kan het wel)

  • je jonger bent dan 14 jaar

 

https://www.sap.je/