One Radio
Image default
Meubels

Deens: doe er deze dag je voordeel mee

Wat Deens zo bijzonder maakt? Het unieke, veelzijdige aanbod van alleen maar trendy kwaliteitsproducten. Een it s About RoMi hanglamp bijvoorbeeld, een Ferm Living kussen en een Urban Cotton wandkleed. Je kunt er shoppen voor woonaccessoires, wanddecoratie, meubels, verlichting, keukenaccessoires en badkameraccessoires, lifestyle must-haves en tuinspulletjes.

Wij focussen op de rubriek lifestyle. Deens is voor veel mensen een plek om inspiratie op te doen voor het interieur. Dat je er ook bepaalde kleding kunt kopen, is niet bij iedereen bekend. En dan bedoelen we niet een jeans, jurkje of shirt. Nee, we hebben het bijvoorbeeld over een kimono. Madam Stolz heeft een hele serie van deze mantel / japon ontworpen. Kimono’s hebben wijde mouwen en je doet ze dicht door middel van een ceintuur. Ze passen altijd, vandaar dat er maar één standaard maat is. Qua print en kleur valt er veel te kiezen. Wij vinden het model in roze met rododendron-print onweerstaanbaar leuk! De kimono is een traditioneel Japans kledingstuk. Letterlijk betekent kimono ‘hetgeen iemand draagt’. De riem heet eigenlijk ‘obi’ en het is de bedoeling dat je die met een ‘musubi’ (een bepaalde knoop) vastmaakt. Japanners dragen kimono’s onder meer tijdens bruiloften en traditionele theeceremonies. De lengte van de mouw heeft een speciale betekenis. Ga je naar een trouwerij van een familielid dan is het voorschrift: lange mouwen. Wordt er buiten de familie getrouwd dan kies je voor een kimono met korte mouwen. Ook wat de stof betreft zijn er regels. Van december tot en mei worden warme kimono’s van twee lagen gedragen. In de lente en zomer zie je veel luchtige kimono’s. 

Andere hippe lifestyle items die Deens in de aanbieding heeft zijn tassen, portemonnees en sieraden. Inderdaad zó allround is Deens! Denk bij sieraad niet aan een ‘gewone’ gouden of zilveren ketting en armband, maar wel aan kleurrijke pins om je outfit net iets extra’s te geven. Studio ROOF heeft ze ontworpen deze broches in de vorm van vrolijke vogels en vlinders. Ze zijn maar een paar centimeter groot maar maken een wereld van verschil.

https://www.deens.nl