One Radio
Image default
Aanbiedingen

3 manieren om te beleggen

Voor Nederlanders zijn er een paar verschillende manieren van beleggen. De meest gebruikelijke manier is via aandelen. Er zijn echter ook andere opties, zoals obligaties en beleggingsfondsen. In deze blogpost bekijken we enkele van de verschillende manieren van beleggen en wat voor jou het beste zou kunnen zijn.

Aandelen

De meest gebruikelijke manier van beleggen in Nederland is via aandelen. Als je aandelen koopt, koop je in wezen een stuk van een bedrijf. Doet het bedrijf het goed, dan zal je investering in waarde stijgen. Doet het bedrijf het echter niet zo goed, dan daalt je investering in waarde. Er zijn een paar verschillende manieren om aandelen te kopen, zoals via een makelaar of rechtstreeks van het bedrijf zelf. Wist je dat dit ook met crypto kan? Neem een kijkje op anycoindirect.eu en ontdek wat mogelijk is!

Obligaties

Een andere mogelijkheid om te beleggen is via obligaties. Obligaties zijn in wezen leningen die je aan een bedrijf of overheid verstrekt. In ruil voor het lenen van geld aan de obligatie-uitgever ontvang je over een bepaalde periode rente. Als de obligatie vervalt, krijg je je oorspronkelijke investering terug. Obligaties worden doorgaans als minder risicovol gezien dan aandelen, omdat je gegarandeerd je geld terugkrijgt (plus rente) als je de obligatie houdt tot de vervaldatum. Obligaties kunnen echter nog steeds in waarde dalen als de rente stijgt.

Onderlinge fondsen

Onderlinge fondsen zijn een andere mogelijkheid om te beleggen. Bij beleggingsfondsen bundel je je geld samen met andere beleggers en huur je vervolgens een professionele beheerder in om het geld voor je te beleggen. Het voordeel van beleggingsfondsen is dat je je beleggingen kunt diversifiëren zonder zelf individuele aandelen te hoeven kopen. Beleggingsfondsen kunnen echter kosten met zich meebrengen die in je winst kunnen snijden.

Tijd om te beleggen

Er zijn een paar verschillende manieren om in Nederland te beleggen. De meest gebruikelijke manier is via aandelen, maar er zijn ook opties als obligaties en beleggingsfondsen. Elke optie heeft zijn eigen risico’s en beloningen, dus het is belangrijk om je onderzoek te doen voordat je beslist welke voor jou geschikt is. Welke manier je ook kiest om te beleggen, vergeet niet om je portefeuille altijd te diversifiëren om het risico te minimaliseren.