One Radio
Image default
Aanbiedingen

Zo zorg je ervoor dat jouw pakketje heel overkomt!

Heb je een webshop of verstuur je regelmatig producten naar mensen of bedrijven? Je wilt natuurlijk wel dat jouw spullen heel overkomen. Toch blijkt het beschermen van de inhoud van een pakketje vaak lastiger dan je misschien denkt. Vind je dit ook lastig? Wij geven je in deze blog een aantal handige tips.

1. De verpakking
Het vinden van een goede verpakking voor jouw pakketjes is niet iets wat altijd eenvoudig is. Wanneer je het pakketje verstuurt dan kan het pakketje soms best wat te verduren krijgen. Zo weet je niet hoe de postbezorger ermee omgaat en kan het pakketje best wat stoten krijgen tijdens het sorteren of in de bus. 

De meeste bedrijven gebruiken kartonnen dozen om pakketten te versturen. Voor grote producten is dit inderdaad handig, maar voor kleine producten is dit verpakkingsmateriaal lang niet altijd geschikt.
Luchtkussen enveloppen bieden voldoende bescherming voor kleine producten. Doordat de binnenkant van deze envelop voorzien is van bubbeltjesplastic, biedt de envelop meer bescherming dan een standaard envelop.

2. Opvulmateriaal
Deze tip is voornamelijk handig voor de wat grotere pakketjes. De items in de doos zijn kleiner dan de doos zelf. Dit kan gaan schuiven waardoor het product beschadigd kan raken. Een oplossing hiervoor is door gebruik te maken van opvulmateriaal. Zo krijgt het product een stuk meer bescherming.

3. Goed afsluiten
Check altijd goed dat het pakketje goed is afgesloten met tape. Twijfel je? Breng dan eventueel wat extra tape aan. Inspecteer ook altijd of de verpakking rondom nog in orde is. Als er reeds schade te zien is, raden wij je aan een andere verpakking te gebruiken.

Online verpakkingsmateriaal bestellen
Nu wil je wellicht weten waar je terechtkunt voor het kopen van verpakkingsmateriaal. Wij raden je aan om eens een kijkje te nemen op de website van Blok Packaging. Bij deze partij vind je verpakkingen in verschillende afmetingen. Hierdoor is er voor ieder product wel geschikt verpakkingsmateriaal te vinden.

 

https://blokpackaging.com/