One Radio
Image default
Aanbiedingen

Wanneer is het tijd voor een ooglidcorrectie

We weten allemaal dan de elasticiteit van je huid afneemt naarmate je ouder wordt. Hierdoor gaan je wenkbrauwen en oogleden langzaam hangen. Voor veel mensen is dit geen probleem. Echter, er zijn ook veel mensen waar dit tot complicaties leidt. Hoe bepaal je nu dat de complicaties erg genoeg zijn om een ooglidcorrectie te nemen? Hier zijn een aantal punten waarop je kunt beslissen of je een ooglidcorrectie nodig hebt.

Hoofdpijn

Hangende oogleden kunnen leiden tot hoofdpijn. Dit komt omdat je spieren in je voorhoofd  continu aan het werk zijn om je wenkbrauwen omhoog te trekken. Daarnaast moeten de spieren in je oogleden ook meer gewicht omhooghouden. Merk je dat je vaak aan het einde van de dag hoofdpijn krijgt? Dan is het goed om eens een intake gesprek in te plannen voor een ooglidcorrectie.

Slecht zicht

Je oogleden kunnen zodanig gaan hangen dat ze in je gezichtsveld terecht komen. Je kunt ook dubbel of slecht gaan zien in de loop van de dag zonder dat je oogleden in je gezichtsveld hangen. Heb je hier dagelijks last van? Een ooglidcorrectie kan dan de uitkomst bieden.

Vermoeid uitzien

Hangende oogleden laten je ouder en vermoeider lijken. Bij sommige mensen veroorzaken ze ook een boze of verdrietige blik. Wanneer je ogen een hele andere uitstraling hebben die niet bij je past, kun je een ooglidcorrectie overwegen. Bovendien kunnen je ogen ook echt vermoeid gaan voelen als ze de hele dag hard moeten werken om open te blijven.

Wat is een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een kleine medische ingreep. Tijdens de ingreep wordt overtollig huid en vet weggehaald. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving. Het is een veilige ingreep die veel gedaan wordt. Allereerst plan je een intake gesprek in. Hier kijk je samen met de arts naar de mogelijkheden. Tijdens dit gesprek kun je een datum in voor de behandeling inplannen als jullie overeenkomen dat een ooglidcorrectie voor jou de oplossing is. Na de ingreep moet je ongeveer een week herstellen.

https://ooglid.nl/

Gerelateerde artikelen

Grote bloembakken: welke, waar en hoe?

Verzendverpakkingen personaliseren

Kies het juiste dekbedovertrek!