One Radio
Image default
Dieren

Waarom je kat chippen in Eindhoven?

Iedere dag opnieuw worden er tientallen katten in Eindhoven als vermist opgegeven. Het is erg verdrietig voor de eigenaren als je kat ’s avonds niet thuis is gekomen. Het beste kan je meteen iedereen op de hoogte stellen. Zet een oproep op je Facebookpagina en vraag je buurtgenoten een oogje in het zeil te houden. Gelukkig komen veel katten uiteindelijk uit zich zelf wel weer terug, maar het levert altijd veel stress op. Voor eigenaar én kat. Toch worden er dagelijks wel een aantal katten gevonden en naar de dierenarts gebracht. Als deze katten gechipt zijn, dan zullen ze snel weer herenigd zijn met hun eigenaar.

Hoe wordt een kat gechipt?

Je kat laten chippen is zeker aan te raden. Op deze manier kan je als eigenaar snel achterhaalt worden, mocht er iets met je kat zijn. Het chippen is een gemakkelijke en snelle procedure. En niet onbelangrijk: volkomen pijnloos voor je kat. Hij zal er geen last van hebben. Een buisje ter grootte van een rijstkorrel wordt in zijn lichaam geplaatst. Dit buisje bevat een chip met een uniek nummer dat is gekoppeld aan de eigenaar. Hier worden bijvoorbeeld het telefoonnummer en adres in opgeslagen. De chip hoeft maar één keer ingebracht te worden en zal zijn hele kattenleven mee gaan. je hoeft er ook niet bang voor te zijn om dat de kat de chip verliest, dit is onmogelijk. Dit in tegenstelling tot een halsbandje met gegevens.

 

Waar kan je je kat chippen in Eindhoven?

Het eerste wat er gedaan wordt als een gevonden kat naar de dierenarts wordt gebracht, is met een scanner zijn lichaam controleren. De scanner geeft aan of de kat gechipt is. Er is dan een nummer te zien die verbonden is met de gegevens van de eigenaar. Maar waar kan je eigenlijk je kat chippen in Eindhoven? Heel eenvoudig! Je maakt (online) een afspraak bij je dierenarts en het is zo geregeld. En dat is wel een hele geruststelling.

https://www.web-wings.nl