One Radio
Image default
Woning en Tuin

Verschillende soorten houten vloeren die u moet kennen

Er zijn veel soorten houten vloeren waaruit u kunt kiezen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor massief houten vloeren, laminaatvloeren, parketvloeren of parketvloeren. Het kan moeilijk zijn om te kiezen welke houten vloer het beste bij uw huis past. Dat komt omdat elk type houten vloer zijn sterke en zwakke punten heeft. U kunt zich aan verschillende overwegingen houden voordat u het type houten vloer kiest. U kunt bijvoorbeeld denken aan de duurzaamheid, prijs en onderhoud. Als u op zoek bent naar de beste kwaliteit vloerbedekking, is het gebruik van een massief houten vloer de slimme beslissing. Deze vloer is sterk, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. De prijs is echter vrij duur. Als u een budgetvriendelijke vloer wilt hebben, kunt u kiezen voor een laminaatvloer of een parketvloer.

 

Wat is laminaatvloeren?

Laminaatvloeren zijn goedkoper dan massief houten plankenvloeren. Deze vloer is gemaakt van samengeperste vezelplaat. Vervolgens wordt het bedekt met een fotografische afbeelding met een houten structuur en een beschermende overlay. Deze vloer ziet eruit als een echte houten vloer. Het uiterlijk is zo realistisch. Laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in talloze houten afbeeldingen en texturen. U kunt dus een betaalbare vloer hebben die eruitziet als een echte houten vloer. Door laminaatvloeren te leggen, ziet uw huis er natuurlijk, gezellig en warm uit. In de woonkamer of speelkamer kunt u een houten laminaatvloer leggen. Wil je deze vloer in de badkamer of keuken leggen, dan moet je voor de waterdichte laminaatvloer kiezen.

 

Wat is een parketvloer?

Een ander type betaalbare vloer is een houten bord. Deze vloer is gemaakt van vier lagen houten planken. Deze planken worden verlijmd tot een 14 mm dikke plank. De toplaag is gemaakt van echt houtfineer. Wanneer het is geschaafd of beschadigd, kan het worden teruggeschuurd. U kunt dus de natuurlijke en originele afwerking herstellen. Voor het leggen van deze vloer heeft u geen lijm nodig. Het is omdat u het kunt installeren met behulp van de klik-en-vergrendelingsmethode. Samengestelde houten vloeren zijn stabieler dan de massief houten plank. Het is bestand tegen vochtigheid en temperatuurveranderingen. De uitstraling van deze vloer is indrukwekkender dan laminaatvloeren. De prijs van parketvloeren is echter hoger dan die van laminaatvloeren.