One Radio
Image default
Onderwijs

Muziek en dans met kunsteducatie

Kunsteducatie of beter gezegd kunst in het onderwijs is een breed vakgebied. Veel mensen teken alleen aan schilderijen, tekeningen of beeldhouwen. Ze denken dat je creatief bezig moet zijn met je handen, doormiddel van dingen als verf of pen en potloden. Dat is zeker niet waar, er zijn veel meer opties om waarin kunsteducatie wordt gegeven. Zo is muziek en dans een groot onderdeel hiervan. Je hebt veel verschillende soorten en vormen waar je jezelf in kan specialiseren. Een groot voordeel van deze kunstvormen is, dat veel mensen met dans bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen krijgen. Ze voelen zich beter en meer op hun gemak in hun eigen lichaam, en dat is natuurlijk iets wat je ieder kind maar ook volwassenen gunt. Je comfortabel voelen in je lichaam is iets wat vooral met de generatie van nu soms nogal ene probleem kan zijn. Muziek en dansworkshops helpen hier veel bij.

Muziek workshops

Ook onder het onderwerp muziek workshops heb je nog verschillende categorieën, er zijn verschillende mogelijkheden. Zo heb je bijvoorbeeld een Lip dub workshop. Dat is eigenlijk een zelfgemaakte videoclip maar in één shot. Het gaat hier om playbacken, iedereen kan dit dus makkelijk meedoen en hoe gekker hoe beter. Ook heb je verschillende manieren van zang. Zo heb je musical zang en rappen. Allebei totaal verschillende dingen, maar wel beide leuk om mee bezig te zijn. Het ligt er net aan waar je interessegebied ligt. Daarnaast heb je dan ook nog workshops voor het maken van muziek. Je kan songwriting, sound design of Street beats kiezen. Allemaal verschillende manieren om jezelf te uiten in de muziekindustrie.

Dans workshops

Dansen is een manier om meer zelfvertrouwen te geven, je beter op je gemak te voelen in je lichaam en ga zo maar door. Dan moet je alleen wel weten waar je mee bezig bent en wat je nou daadwerkelijk leuk vindt. Deze dans workshops zijn hier ideaal voor. Zo heb je verschillende soorten dansstijlen of verschillende soorten dingen dat met dans te maken heeft. Om te beginnen heb je een battle dance, of breakdance. Deze twee gaan over improvisatiemoves en het leren van de basis danspasjes. Je zorgt er zo voor dat mensen meer zelfvertrouwen krijgen in de dans zelf. Ook kan je kiezen voor dingen als freerunning of Tiktok dansjes. Voor iedereen wat dus, jong en oud, meisje of jongen het maakt allemaal niet uit.

https://www.kleinkunstig.nl