One Radio
Image default
Dienstverlening

Kom hier alles te weten over betonvloeren en maak jouw huisje nog mooier

Wist u dat beton kan worden gemaakt om natuurlijke oppervlakken zoals marmer en hout te imiteren? Laten we eens kijken naar dit alles en meer over hoe betonnen vloeren uw interieur levendig en levendig kunnen maken!

Van welke materialen wordt een betonnen vloer gemaakt?

Beton is een mengsel van cement, water en aggregaat. Als het gedroogd is, wordt het hard en ziet het eruit als steen. Betonvloeren zijn duurzaam en kunnen worden gebruikt in huizen, industrieën, opritten, parkeerplaatsen, winkelvloeren en elk ander gebied met veel verkeer, omdat het taai is en bestand tegen slijtage.

Verschillende soorten betonvloeren

Gebrandschilderde betonnen vloeren: Speciale vlekken en zuren worden gebruikt die chemisch reageren met het beton om een vlekkerige en gespikkelde look te bereiken. Deze vlekken etsen en hechten kleur in het betonoppervlak. Met behulp van deze techniek kan een verscheidenheid aan kleurrijke texturen en ontwerpen worden gebruikt om te creëren op de betonnen vloer. Je hebt tegenwoordig zelfs PVC vloeren met betonlook beschikbaar, vaak scheelt dit een hoop geld in vergelijking met een echte betonnen vloer.

Gepolijste betonnen vloeren: Betonvloeren worden behandeld met een chemische verdichter. Vervolgens ondergaat het 12 stappen van slijpen en polijsten. Hiervoor worden diamant- en harskorrels gebruikt. Gepolijste betonvloeren hebben een glanzende uitstraling. Dit is ideaal voor winkelvloeren omdat het oppervlak er netjes en opgeruimd uitziet, gemakkelijk te reinigen is en minder poreus is, d.w.z. het voorkomt dat water, olie en andere chemicaliën het oppervlak binnendringen.

Er zijn nog veel meer soorten. Een combinatie van gebeitst en gescoord beton kan worden gemaakt om te lijken op natuurlijke oppervlakken zoals hout en marmer. De keuze van de juiste vloerafwerking is een must als u wilt dat uw huisinterieur in harmonie is met meubels, muren, accessoires e.d

Laat me duidelijk veel verkeerde begrippen die men heeft over betonvloeren – Het is saai en grijs, beperkt tot buiten en industriële oppervlakken, en over het algemeen zeer koud en onaantrekkelijk. Maar dit is verre van waar!

Wat zijn de voordelen van een betonvloer?

Beton is sterk, duurzaam en kosteneffectief. Het kan worden gebruikt voor een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder vloeren, loopbruggen, patio’s en opritten. Het is goedkoop. In feite kan decoratief beton minder kostbaar zijn dan het installeren van een vloer van verschillend materiaal zoals marmer, hout en graniet.

Het is gemakkelijk te onderhouden, hygiënisch en schoon. Andere vloertypes splinteren, vervagen en schillen en moeten om de 15 jaar worden vervangen. Tijdens de vervanging is het afval dat wordt gestort zeker niet milieuvriendelijk. Omdat het een leven lang meegaat, kunt u het afval dat bij de vervanging van andere vloertypes komt, om de 10-15 jaar vermijden.

 

https://vloerenbaas.nl/