One Radio
Image default
Aanbiedingen

Giardia bij je hond: een besmettelijke parasiet

 

Een blije hond kwispelt en springt heerlijk in het rond. Is je viervoeter besmet geraakt met de parasiet Giardia, dan zal zich dat uiten op manieren die voor jou als baasje niet te missen zijn. Vervelend voor jou en pijnlijk voor je trouwe vriend.

Symptomen Giardia hond

De nare parasiet tast het darmslijmvlies van je lobbes aan, waardoor hij diarree kan ontwikkelen dat gepaard gaat met bloed en slijm. Daarnaast kan je viervoeter gaan braken en een anale lucht gaan verspreiden die jou bijna je huis uit doet vluchten. Vervelend voor jou, maar het betekent ook dat je hond darmkrampen heeft en zich hondsberoerd voelt. Grote kans dat hij nauwelijks wil eten en koorts gaat ontwikkelen.

Giardia hond behandelen

Zo blij als jouw viervoeter je normaal gesproken begroet, zo stilletjes zal hij zijn lot nu ondergaan. Tijd om hem te helpen en die parasiet de baas te worden. De dierenarts zal de ontlasting van je hond onderzoeken om te zien of hij inderdaad ten prooi is gevallen aan de profiteur Giardia. Is dit het geval, dan moet jij als baasje grondig aan de slag.

In een schoon gebied gedijt Giarda niet

De besmettelijkheid van deze nare darmbewoner zet jou grondig aan het werk. Giardia hond betekent dat jij alles waar de hond mee in aanraking komt, grondig moet reinigen. Giardia hond houdt van zwemmen. Zorg daarom dat je schoongemaakte artikelen direct goed droogmaakt. Om besmetting van andere honden te voorkomen, doe je er goed aan om de drollen van je hond in een afgesloten zak bij het huisvuil te deponeren.

Goede balans geeft Giardia geen kans

De parasiet kan zich flink laten gelden, zolang hij voldoende suikers tot zich kan nemen. Overschakelen op voer dat geen granen bevat en een laag koolhydraatgehalte heeft, zal je hond geen windeieren leggen. Giardia heeft zo het nakijken en je viervoeter zal weer een ferme drol produceren zonder dit op voorhand aan te kondigen met ongewenste gassen in huis. Tijd om met je lobbes een frisse neus te halen en te genieten van deze overwinning.

 

 

https://nl.bellfor.info/