One Radio
Image default
Aanbiedingen

Elektrisch haard

Elektrische haarden zijn niet nieuw. Al ruim een halve eeuw geleden werden de eerste pogingen gedaan om de magie van het vuur te vangen met elektriciteit. Lange tijd was de techniek nog niet ver genoeg voor een geslaagde imitatie van een echte haard met echt vuur. Elektrische haarden waren een noviteit en een interessant concept, maar geen serieus alternatief voor de echte haard. Maar tijden zijn veranderd! De laatste jaren heeft de elektrische haard enorme sprongen gemaakt. Grote namen uit de haardenwereld zijn gaan geloven in de elektrische haard en hebben de krachten gebundeld. Met nieuwe materialen en innovatieve ideeën is het begrip ‘elektrische haard’ volledig op zijn kop gezet! Denkt u bij het woord ‘elektrische haard’ nog aan een grofkorrelig tweedimensionaal beeld met saaie en voorspelbare ‘vlammen’? Dan wordt het de hoogste tijd voor een hernieuwde kennismaking met het elektrische vuur van nu!

Lange tijd werd de elektrische haard niet serieus genomen door echte haardliefhebbers. Liefhebbers van de vertrouwde gaskachel en houtkachel keken neer op het elektrische vuur en bleven trouw aan de klassieke haardtypes. Maar de laatste jaren zien we een duidelijke kentering. De houtkachel en de gashaard zijn negatief in het nieuws geweest omdat er steeds meer bekend wordt over de vervelende kanten die bij verbranding horen. Termen zoals CO2 uitstoot, fijnstof, en geuroverlast drukken steeds meer een stempel op het imago van de houtkachel en de gashaard. Duurzaam is tegenwoordig het devies en milieubesparing de trend. 

Fabrikanten van gashaarden en houtkachels hebben deze trend natuurlijk al wel even zien aankomen. Met veel moeite en innovativiteit worden pogingen gedaan om de traditionele kachels in het moderne keurslijf te passen. Toegegeven, er zijn flinke stappen gemaakt met betrekking tot milieubelasting en efficiency. De gashaard en houtkachel van 50 jaar geleden zijn niet meer te vergelijken met de haarden die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Maar toch lijkt het tij onomkeerbaar. Traditionele haarden zijn in een kwaad daglicht komen te staan en moeten vechten tegen onwetendheid en onervaren gebruikers. Wie dit gaat winnen blijft nog in het midden, maar de eigenlijke winnaar is allang bekend. De elektrische openhaard zal uiteindelijk de strijd om onze huiskamers winnen. De vraag is allang niet meer of dit zal gebeuren, maar wanneer de strijd gestreden is.

Elektrische haarden

De voordelen van een elektrische haard spreken boekdelen. Geen wonder dus dat steeds meer haardliefhebbers een elektrische haard kopen. Geen ingewikkelde installaties meer, geen ingrijpende verbouwingen. Geen brandstofverbruik, geen milieubelasting en nauwelijks onderhoud. Elektrische haarden zijn al betaalbaar en worden steeds goedkoper. Maar het allergrootste voordeel zit hem misschien nog wel in het feit dat warmte een keuze is, en geen must. Elektrische haarden hebben vaak een warmte element dat voor warmte kan zorgen wanneer u dit wenst. Wilt u alleen sfeer en uitstraling, en zit u helemaal niet te wachten op een hogere temperatuur? Dan is de elektrisch haard de juiste keuze. Van een elektrische haard geniet u niet alleen in de koudere periode, maar geniet u het gehele jaar door.

https://www.haardenexpert.nl/

Gerelateerde artikelen

De voordelen van het gebruik van een transportketting!

Kilometerregistratie bijhouden Kilometerregistratie kost veel vaak veel

Zo zorg je ervoor dat jouw pakketje heel overkomt!