One Radio
Image default
Aanbiedingen

Drie vragen over zoetstoffen

Drie vragen over zoetstoffen

Zoetstoffen worden de laatste jaren steeds vaker gebruikt als vervanger voor suiker. Zoetstoffen zorgen ervoor dat een voedingsmiddel of drankje zoet smaakt zonder dat hier suiker aan toegevoegd is. De meeste zoetstoffen zijn caloriearm waardoor het vervangen van suiker door zoetstoffen een gunstig effect heeft op het lichaamsgewicht. In dit blog beantwoorden we drie vragen over zoetstoffen.

Welke zoetstoffen zijn er?

Zoetstoffen kunnen verdeeld worden in twee groepen: intensieve en extensieve zoetstoffen. Intensieve zoetstoffen zijn de zoetstoffen die weinig calorieën bevatten. Ze worden veel gebruikt in lightproducten, zoals frisdranken. Intensieve zoetstoffen zijn veel zoeter dan suiker, waardoor je er maar een beetje van nodig hebt om een product zoet te laten smaken. Extensieve zoetstoffen worden gebruikt in snoep en kauwgom. Deze zoetstoffen zijn niet per se caloriearm en ook niet megazoet. Het is dus een minder goede vervanger voor suiker.

Zijn zoetstoffen chemisch?

Niet allemaal. Sommige zoetstoffen komen uit de natuur. De zoetstof stevia wordt bijvoorbeeld gemaakt van een plant. Maar er zijn ook zoetstoffen die wel in een lab worden gemaakt. Een voorbeeld daarvan is aspartaam. Of een zoetstof nu natuurlijk is of niet: alle zoetstoffen worden getest op veiligheid voordat ze in voedingsmiddelen mogen worden verwerkt.

Zijn zoetstoffen gezonder dan suiker?

Zoetstoffen zijn een goede vervanger voor suiker, maar dat maakt een voedingsmiddel niet direct gezond. Ook als je alleen maar frisdrank met zoetstoffen nuttigt, blijft het een afrader om te veel frisdrank te consumeren. Bovendien is er nog weinig bekend over de effecten van een langdurige hoge inname van zoetstoffen.

Zoetstoffen kopen? Kijk dan eens in de webshop van Vehgroshop. Hier vind je zoetstoffen van hoogwaardige kwaliteit. Bovendien kan je bij de klantenservice terecht voor al je vragen over dit alternatief van suiker. Ook voor natuurzouten, kruiden & specerijen en superfoods kan je terecht bij Vehgroshop.

https://www.vehgroshop.nl/