One Radio
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van het gebruik van een transportketting!

Er valt altijd wel iets te innoveren in een bedrijfspand. Daarnaast zijn er tegenwoordig zoveel mogelijkheden om te automatiseren binnen een bedrijf. Zo ontstaat er meer duidelijk, minder lichamelijke belasting en heb je minder personeel nodig. Een goed voorbeeld van automatisering van bijvoorbeeld een productie, is het gebruik van een transportketting. In sommige gevallen is dit praktischer dan bijvoorbeeld een rollenbaan. In deze blog bespreken we wat de transportketting doet en waarom het een handig onderdeel kan zijn binnen een bedrijf. 

 

Wat doet een transportketting?

Een transportketting is een robuuste constructie met industriële kettingen, waarop je goederen kan verplaatsen binnen een bedrijf. Voor zware producten kan een transportketting efficiënter werken dan een rollenbaan. Door de kettingen op de transportketting behouden zware objecten namelijk een betere grip. Aan de andere kant kunnen rollenbanen flexibeler zijn in gebruik. Rollenbanen kunnen, ten opzichte van transportkettingen, buigen, waardoor je bochten kan maken. Het hangt dus volledig af van de productie binnen een bedrijf welk transportmiddel gunstiger werkt. 

 

De voordelen van een transportketting

Het gebruik van een transportketting zal zorgen voor een efficiëntere werkwijze en een verduidelijking van de werkstructuur. Met het gebruik van een transportketting heb je namelijk minder personeel nodig. Personeel hoeft de producten niet meer te verplaatsen, want de transportketting doet dat nu. Het zorgt daarnaast voor een duidelijkere werkstructuur, wanneer je een duidelijke opstelling maakt. Werknemers kunnen zo binnen een kleinere zone werken, omdat de transportketting een deel van het werk heeft overgenomen. Het zorgt zelf voor minder fysieke belasting, doordat werknemers minder hoeven te tillen. 

 

Met betrekking tot het vervoeren van producten, is het zaak dat je rechte lengtes aan producties organiseert. De transportkettingen kunnen namelijk geen bochten maken, zoals rollenbanen. Ze zijn echter wel gunstiger in het transport van grote objecten dan rollenbanen. 

 

Meer weten?

De keuze tussen een rollenbaan en transportketting kan lastig zijn. Gelukkig zijn er een hoop aanbieders, zoals ACB Transportbanden, die beide varianten leveren. Daarom kan je ook gewoon een aanbieder benaderen voor advies. De specialisten zullen je voorzien van relevante informatie.

 

https://www.acb-transportbanden.nl/