One Radio
Image default
Aanbiedingen

De belangrijkste verschillen tussen een kunstgebit en een klikgebit

Wanneer u ouder wordt, gaat ook uw gebit er vaak op achteruit. U kunt dan sneller last krijgen van gevoelig tandvlees en gaatjes bijvoorbeeld. Ook kan het zijn dat u tanden verliest als gevolg van wortelcariës. Naast moeite met het kauwen van voedsel, kunt u zich minder zelfverzekerd gaan voelen omdat een vol gebit belangrijk is voor de uitstraling van uw gelaat. Voor veel mensen is een gebitsprothese op latere leeftijd dan ook onmisbaar. Hieronder willen wij u graag uitleggen wat de belangrijkste verschillen zijn tussen een kunstgebit en een klikgebit.

 

Wat is een kunstgebit?

Het overgrote deel van alle ouderen met een gebitsprothese draagt een regulier, traditioneel kunstgebit. Dit is een gebitsprothese die ‘los’ in de mond gedragen wordt. Dit maakt dit soort protheses uitneembaar. Om ervoor te zorgen dat het kunstgebit mooi op zijn plek blijft zitten, is het belangrijk dat de pasvorm goed is. Voor een kunstgebit zal er dan ook een precieze pasvorm worden aangemeten. Omdat het kunstgebit uitgenomen kan worden, kunt u deze eenvoudig reinigen. Ook hoeft u maar eens per jaar naar de tandarts voor een algehele controle en krijgt u driekwart van de kosten vanuit de basisverzekering vergoed. Nadeel is wel dat een kunstgebit op den duur, bij het slinken van het kaakbot, los kan gaan zitten en tot vervelende drukplekken kan leiden.

 

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit, oftewel een kunstgebit op implantaten, wordt op implantaten in het kaakbot vastgezet. Een klikgebit kunt u dus ook niet zomaar even uitnemen en onder de kraan afspoelen. Een klikgebit blijft wel mooi op zijn plek zitten, of u nu lacht, eet of praat. Ook zult u geen last krijgen van pijnlijke drukplekken zoals bij een regulier kunstgebit wel het geval kan zijn. Wanneer er echter onvoldoende kaakbot is, is een klikgebit niet altijd mogelijk. Ook zult u regelmatig een bezoekje moeten brengen aan de tandarts en de implantaten goed moeten onderhouden. Een klikgebit kan tot slot behoorlijk prijzig zijn.

 

Op zoek naar een tandtechnicus in de regio Leeuwarden?

Woont u in (de omgeving van) Leeuwarden en bent u nog op zoek naar een deskundige tandtechnicus Leeuwarden voor het aanmeten van een kunstgebit of klikgebit? Bodent zorgt er graag voor dat u weer zelfverzekerd en vol vertrouwen kunt eten, praten en lachen. Informeer naar de mogelijkheden!

 

https://bodentkunstgebit.nl/

Gerelateerde artikelen

Giardia bij je hond: een besmettelijke parasiet

Game laptop versus game console

Alles voor jouw kantoorinrichting