One Radio
Image default
Aanbiedingen

3 zaken om rekening mee te houden bij internationaal wegtransport

Vroeger, toen landen nog niet zoveel samenwerkten als nu, vond het transport van goederen vooral plaats binnen eigen landsgrenzen. Landen zijn echter steeds meer afhankelijk van elkaar geworden en dat heeft ervoor gezorgd dat het internationaal wegtransport een ware vlucht heeft genomen. Internationaal wegtransport, maar ook internationaal transport over het water, door de lucht en per spoor zijn vandaag de dag niet meer weg te denken. Hieronder drie zaken om rekening mee te houden bij internationaal wegtransport.

 

Wat wij hier in Nederland gewend zijn, hoeft niet overal zo te zijn

 

Het is zo makkelijk om te denken dat ze in andere landen precies zo leven zoals wij dat doen. Dat hoeft natuurlijk lang niet altijd zo te zijn. Neem bijvoorbeeld de Siësta. Wij in Nederland werken meestal gewoon acht uur achter elkaar door, met af en toe een korte pauze tussendoor. In het zuiden van Europa, zoals in Spanje bijvoorbeeld, gaat iedereen gedurende de middag voor meerdere uren naar huis. De zon is dan op zijn heetst en de productiviteit op zijn laagst. ’s Avonds wanneer het weer wat koeler is, worden de werkzaamheden weer opgepakt.

 

Wat we hiermee willen zeggen: dat we in Nederland bepaalde rij- en rusttijden kennen, betekent niet automatisch dat het in andere landen precies hetzelfde geregeld is. Zelfs in ons buurland Duitsland zijn de regels net een tikje anders. Verdiep je daarom goed in de rij- en rusttijden van de verschillende landen die je doorkruist.

 

Er komt meer bij kijken dan bij transport binnen eigen landsgrenzen

 

Internationaal transport is wel even iets anders dan binnenlands transport. Vaak heb je speciale documenten nodig om überhaupt goederen over de landsgrenzen te mogen vervoeren. Zo heb je voor internationaal wegvervoer standaard een CMR-vrachtbrief nodig, waarin alle informatie te vinden is over de vervoerder, het vervoer en de vervoerde producten. Voor het transport van bederfelijke producten en gevaarlijke stoffen gelden nog weer aparte regels en richtlijnen.

 

Soms is het beter om een ervaren transportbedrijf in te schakelen

Heb je nog totaal geen ervaring met internationaal wegtransport? Dan doe je er wellicht beter aan om een ervaren transportbedrijf zoals Melis Logistics in te schakelen. Zij kunnen het gehele transport voor jou regelen, zodat je daar zelf niet mee in je maag zit. Kijk op de website voor meer informatie.

https://www.melislogistics.nl/