One Radio
Image default
Aanbiedingen

3 redenen waarom jouw interieur teakhouten meubelen nodig heeft

Teakhout is één van de meest veelzijdige houtsoorten en daarmee zeer geliefd bij meubelmakers en interieurliefhebbers. Het Aziatische hardhout heeft een bijzonder duurzaam karakter en wordt ambachtelijk bewerkt. Dit maakt teak meubelen dan ook een zeer populaire keuze onder liefhebbers die op zoek zijn naar iets unieks. Het ambachtelijke karakter zorgt er namelijk voor dat ieder meubelstuk uniek is. De grove nerven en de robuuste uitstraling van het hout geven bovendien karakter aan je interieur. Desalniettemin voelt het hout zelf zacht aan. Van nature is teakhout namelijk wat vettig, waardoor de buitenste laag erg zacht aanvoelt.

In dit blog lees je waarom ook jouw interieur teak meubelen nodig heeft! 

Teakhout is verrassend sterk en duurzaam 

Hardhout is van nature ontzettend sterk en dit geldt ook voor teak. Dankzij deze eigenschap gaan meubels van teakhout ook bijzonder lang mee. Met een goede afwerking en het juiste onderhoud kun je jarenlang genieten van jouw teak meubelen. 

Teakhouten meubelen zijn dankzij hun duurzame karakter ook nog eens zeer geschikt voor in het bewuste interieur. Door teak meubelen aan te schaffen voorkom je dat je iedere 5 jaar nieuwe tafels, dressoirs of kasten moet aanschaffen. Teakhout koop je voor de lange termijn.

Teakhout is veelzijdig 

Het mooie van teakhout is dat je het hout ook onbehandeld kunt laten. In tegenstelling tot de warme roodbruine kleur die je waarschijnlijk gewend bent van teakhout, zal onbehandeld teak op den duur vergrijzen. Dit geeft een bijzonder mooi natuurlijk effect. Houd er echter wel rekening mee dat onbehandeld teakhout gevoelig is voor vetvlekken en kringen. Voor een eettafel is onbehandeld teak daarom misschien niet de beste keuze, maar voor kasten, tuinmeubelen of dressoirs kan dit een prachtig effect geven. 

Daarnaast is teakhout ook erg goed te bewerken. Dit betekent dat je met teakhout alle meubels kunt maken die je wilt. Laat bijvoorbeeld je eettafel op maat maken van teakhout of ontwerp zelf een fantastisch badkamermeubel! 

Teakhout geeft sfeer

Door meubels of decoratie van teakhout in huis te halen, haal je ook automatisch sfeer in huis. Vooral de warme, diepe kleur van teakhout staat prachtig in ieder interieur. Dit is dan ook de voornaamste reden voor interieurliefhebbers om teak meubelen in huis te halen. 

Bovendien is geeft de robuuste uitstraling van teakhout extra karakter aan je woning. Hergebruikt teakhout kan bijvoorbeeld de uitstraling van drijfhout hebben, waardoor je interieur een hele nieuwe dimensie krijgt. De doorleefde look kan echt het verschil maken. 

Teak meubelen van een specialist 

Wil jij ook teak meubelen in huis? Informeer dan naar de mogelijkheden bij specialist in teakhouten meubelen Teakea. Met een eigen werkplaats bieden deze experts namelijk naast de standaard voorraad ook maatwerk teak meubelen! Ideaal wanneer je op zoek bent naar een pronkstuk voor in jouw interieur. 

 

https://www.teakea.nl/