One Radio
Image default
Dienstverlening

Wat veroorzaakt kortsluitingen?

Kortsluiting is een van de meest voorkomende elektrische ongevallen die in elk huis gebeurt. Dit ongeval kan ernstigere schade aan de bedrading en het gehele elektrische systeem veroorzaken. Een van de gemakkelijkste manieren om dit elektrische probleem op te lossen, is door een elektricien Utrecht 24 uur bereikbaar te bellen. De elektriciens gaan onderzoeken wat de kortsluiting veroorzaakt. Dan lossen ze het snel op. Hierdoor kan uw elektrische systeem normaal werken. Weet u echter wat een kortsluiting is? Een kortsluiting is een toestand van elektrische storing die wordt veroorzaakt door de elektrische stroom die niet door de bedrading gaat. Op deze manier kan de elektriciteit door de plaats stromen waar het niet hoort. Een kortsluiting kan elektrische schokken, vonken en elektrische brand veroorzaken. Hier zijn enkele problemen die kortsluiting kunnen veroorzaken.

Losse verbindingen en verouderd bedradingssysteem

Wanneer de draadbevestiging doorhangt en losraakt, kunnen de twee draden elkaar raken. Dit kan leiden tot kortsluiting. Als u een nuldraad vindt en een hete draad raakt elkaar, moet u deze niet zelf vastdraaien. Deze draden kunnen elektrische schokken veroorzaken. Een elektricien inschakelen is de verstandigste optie. Daarnaast kan de kortsluiting ook veroorzaakt worden door een verouderd bekabelingssysteem. Houd er rekening mee dat de levensduur van het bedradingssysteem 30 jaar is. Dus als u in een oud huis woont en een verouderd bekabelingssysteem heeft, is het niet langer veilig voor u. U moet elektriciens inhuren om het bedradingssysteem te vervangen. Bovendien kan het oude bedradingssysteem het elektriciteitsverbruik in uw huis niet aan. U moet uw bedradingssysteem zo snel mogelijk bijwerken om kortsluiting te voorkomen.

Storingen aan de isolatie, aansluiting en het apparaat

De draden zijn voorzien van isolatie. Deze isolatie is bedoeld om te voorkomen dat deze draden elkaar raken en kortsluiting veroorzaken. Als de draden ouder worden, kan de isolatie beschadigd raken. Bovendien moet u de draden regelmatig controleren, omdat de ratten de isolatie kunnen kauwen en deze kunnen beschadigen. Ook moet je voorzichtig zijn bij het schroeven van gaten en het plaatsen van de spijkers in de muur. Wanneer de bedradingsisolatie defect is, kan de stroom de nuldraad passeren en kortsluiting veroorzaken. Een andere oorzaak van de kortsluiting is een defecte aansluiting. De connector speelt een essentiële rol om de elektriciteit te laten stromen. Wanneer de connectoren los zitten, kan de stroom het geaarde deel van het circuit en de neutrale draad mogelijk niet passeren. Dan kan er kortsluiting optreden.