One Radio
Image default
Aanbiedingen

Volle melkpoeder: wat is het en hoe te gebruiken?

Volle melkpoeder: wat is het en hoe te gebruiken?

Ooit een recept tegengekomen dat vraagt om volle melkpoeder en je afgevraagd wat het is? Vraag het je niet meer af! In deze blogpost vertellen we je alles wat je moet weten over volle melkpoeder. We geven je ook wat tips over hoe je het kunt gebruiken bij het koken en bakken.

 

Wat is volle melkpoeder?

Volle melkpoeder is gewoon gedroogde melk waarvan het water is verwijderd. Het is een geweldig voorraadartikel om bij de hand te hebben, omdat het lang houdbaar is en in allerlei recepten gebruikt kan worden. Bovendien is het een gemakkelijke manier om extra rijkdom en romigheid aan gerechten toe te voegen.

 

Hoe gebruik ik volle melkpoeder?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop je volle melkpoeder kunt gebruiken. Een daarvan is om het te reconstitueren door er weer water aan toe te voegen. Dit is een prima manier om zelfgemaakte karnemelk of gecondenseerde melk te maken. Een andere manier om volle melkpoeder te gebruiken is om het direct toe te voegen aan recepten die om melk vragen. Dit werkt goed in dingen als pannenkoeken, wafels en koekjes. Voeg gewoon de gewenste hoeveelheid water toe aan het recept samen met het volle melkpoeder en ga verder zoals gewoonlijk.

 

Moet ik volle melkpoeder gebruiken?

Nee, je hoeft geen volle melkpoeder te gebruiken als je dat niet wilt. Meestal kun je magere melkpoeder of vetvrije droge melk zonder problemen vervangen. Houd er echter rekening mee dat deze vervangers niet dezelfde rijkdom en romigheid zullen toevoegen als volle melkpoeder. Als je een rijker gerecht zoekt, is volle melkpoeder de manier om te gaan.


We hopen dat deze blogpost alle verwarring die je misschien had over volle melkpoeder heeft helpen ophelderen. Nu je weet wat het is en hoe je het moet gebruiken, waarom probeer je het niet eens in je volgende bakproject? We denken dat je aangenaam verrast zult zijn door de resultaten!

https://bestwayingredients.com/