One Radio
Image default
Dienstverlening

Tens: een oplossing voor langdurige pijnklachten

Professionele geboortetens apparaten zijn te koop via website mammatens.nl. MammaTens kastjes zijn speciaal ontwikkeld voor zwangere vrouwen. De veel voorkomende zwangerschapsklacht lage rugpijn kan met een geboortetens effectief bestreden worden. Het aangename tintelende gevoel zorgt voor ontspanning en dat maakt dat ook andere klachten -denk aan rusteloze benen en misselijkheid- afnemen. Word jij zelf binnenkort moeder? Ben je verloskundige, vroedvrouw of gynaecoloog  van beroep? Op www.mammatens.nl staat interessante informatie over het principe van Tens. Wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie worden aangehaald. De verschillende Tens kastjes worden uitgebreid beschreven.

Tens wordt veel gebruikt door fysiotherapeuten

Tens behandelingen maken onderdeel uit van de reguliere ziekenhuiszorg. Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie (Tens) staat bij veel ziekenhuizen op het behandelprogramma van de afdeling Fysiotherapie. Specialisten verwijzen patiënten met chronische pijnklachten vaak door naar hun collega, de fysiotherapeut. Aangezien de behandeling steeds gangbaarder wordt, kun je in veel gevallen in aanmerking komen voor Tens apparaat vergoeding . Tens is niet opgenomen in het basispakket, maar valt wel onder bepaalde aanvullende verzekeringen. We adviseren je ernaar te informeren bij je zorgverzekeraar.

Veilig, niet pijnlijk en ervaar snel een gunstig effect

Kort gezegd bestaat de behandeling uit het prikkelen van de huid met stroom via een klein kastje. Dat gebeurt door middel van elektroden die op de huid geplaatst worden. De elektroden zijn via draadjes aan het kastje verbonden. In het algemeen duurt een behandeling circa 45 minuten. Tens is veilig en niet pijnlijk. Veel mensen ervaren snel een gunstig effect. Na een eerste behandeling in het ziekenhuis, waarbij de arts uitlegt hoe het apparaat werkt, kan het traject thuis vervolgd worden. De patiënt krijgt instructies voor een proefbehandeling van een week. Hij/zij wordt verzocht een pijndagboek bij te houden. Het dagboek geeft inzicht: wanneer en op welke plekken is de pijn het hevigst. Ook wordt duidelijk of de Tensbehandeling effect heeft. Na de proefperiode volgt weer een bezoek aan de fysiotherapeut. Er wordt besloten of de Tensbehandeling wordt voortgezet. Zo ja, dan wordt de Tens op de individuele behoeften ingesteld.

  

https://www.mammatens.nl/