One Radio
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van zoetstoffen op een rij

Is het je wel eens opgevallen dat in bijna elk product uit de supermarkt suiker zit? Werp eens een blik op de ingrediëntenlijst op verpakkingen en je zult merken dat zelfs in producten waarvan je het niet verwacht suiker verwerkt is. Aangezien suiker behoorlijk ongezond is, moet je goed in de gaten houden hoeveel suiker je dagelijks binnenkrijgt. Gelukkig worden er ook steeds vaker zoetstoffen gebruikt in plaats van suiker. In dit artikel vertellen je meer over dit alternatief.

 

Geen caloriebom

Kunstmatige zoetstoffen bevatten geen of nauwelijks calorieën. Aangezien de meeste mensen per dag te veel calorieën binnenkrijgen, is dit een groot voordeel. Wist je dat in 100 gram tafelsuiker al bijna 400 kilocalorieën zitten? Dat is gigantisch veel als je bedenkt dat de gemiddelde Nederlander dagelijks 110 gram aan suiker eet.

 

Een mooie glimlach

Hoorde jij vroeger ook altijd van je ouders dat je niet te veel mocht snoepen, omdat dit slecht zou zijn voor je gebit? Je ouders hadden helemaal gelijk! Door het overmatig eten van suiker zal de glazuurlaag van je tanden slijten. Zoetstoffen hebben dit negatieve effect niet, waardoor je sterke gebit dus behouden blijft. Al is het natuurlijk nog steeds niet aan te raden om veel te gaan snoepen…

 

Natuurlijk alternatief

Sommige mensen consumeren liever geen kunstmatige zoetstoffen en dat is ze goed recht. Gelukkig zijn er ook een aantal natuurlijke varianten, zoals bijvoorbeeld stevia en honing. In natuurlijke zoetstoffen zitten overigens vaak wel meer calorieën dan in kunstmatige zoetstoffen, maar ze zijn alsnog beter voor je gezondheid dan tafelsuiker. 

 

Voor natuurlijke zoetstoffen kan je terecht bij Naturaplaza. Als je meer wilt weten over zoetstoffen kan je uiteraard contact opnemen met de uitstekende klantenservice van deze webshop. Ook kruiden en specerijen, supplementen en superfoods scoor je bij Naturaplaza.

 

 

https://www.naturaplaza.nl/