One Radio
Image default
Aanbiedingen

Wil je je magnetron een flinke opknapbeurt geven? Dat doe je zo!

Wil je je magnetron een flinke opknapbeurt geven? Dat doe je zo!

Is jouw magnetron aan een opknapbeurt toe? Is hij vies of werkt hij niet meer goed? Met deze handige tips kan jij zelf je magnetron goed schoonmaken, onderhouden en repareren!

 

  1. Vervelende geurtjes verwijderen

Een veelgebruikte huishoudelijke tip om je magnetron weer lekker te laten ruiken is het gebruiken van water met een beetje citroen of azijn. Zet een bakje in de magnetron met hierin een laagje water en een beetje citroensap of paar eetlepels azijn. Zet de magnetron op de hoogste stand en laat hem vijf minuten draaien. Dit verwijdert niet alleen vervelende geurtjes uit de magnetron, maar zorgt er ook voor dat vuil tijdens het schoonmaken makkelijker af te nemen is.

 

  1. Je magnetron schoonmaken

Nadat je het bakje met water en citroen/azijn hebt verwijderd, kan je de draaischijf eruit halen en deze afwassen. Dit kan gewoon met afwasmiddel. De binnenkant van de magnetron kan je het beste afnemen met een vochtig doekje of spons. Gebruik niet de ruwe kant van de spons, want dit zal krassen achterlaten! Wanneer je ovenreiniger gebruikt, controleer dan goed of deze ook te gebruiken is op magnetrons. Het is aan te raden om in de toekomst de magnetron steeds direct na gebruik schoon te maken.

 

  1. De magnetron repareren

Wanneer je magnetron niet meer goed werkt, is er vaak een probleem met één van de onderdelen. Wil je zelf je magnetron repareren? Dat kan, zolang je gebruik maakt van de juiste magnetron onderdelen. Er kan bijvoorbeeld iets mis zijn met de motor, de ventilator of de module. Of er is een onderdeel kapot, zoals de glasplaat of een knop. Wanneer de magnetron niet meer wil opwarmen, heeft dat te maken met de magnetron zelf en dan is hij misschien aan vervanging toe.

 

Voor de beste magnetron onderdelen kun je bijvoorbeeld kijken op Fixpart.nl. Zij hebben allerlei magnetron onderdelen zodat je zelf je magnetron kan repareren. Je hebt helemaal geen hulp nodig!

https://fixpart.nl/nl

Gerelateerde artikelen

Zo vind jij het meest geschikte laminaat

Elektrisch haard

Meer succes voor jouw bedrijf? Gebruik deze tools!