One Radio
Image default
Woning en Tuin

Kortingsactie voor nokverhogende dakkapellen

Lang niet altijd volstaat een normale dakkapel met een plat of schuin dak. Sommige zolders zijn namelijk te laag om er een volwaardige kamer van te maken. Denk bijvoorbeeld aan de zolders bij jaren vijftig, zestig, zeventig en tachtig woningen. Bij deze woningen is de hellingshoek van het dak vaak rond de 30% en de maximale stahoogte in het midden vaak 1,80 meter.

Wilt u van zo’n zolder een volwaardige kamer maken? Dan bieden nokverhogende dakkapellen een aantrekkelijke oplossing. Deze dakkapel zorgt namelijk voor ruimtewinst in zowel de hoogte als diepte. Bovendien kunt u met een nokverhogende dakkapel een zolder opsplitsen in twee aparte kamers. Let wel goed op. Voor een nokverhogende dakkapel heeft u altijd een vergunning nodig. Bovendien vraagt deze dakkapel om een hoge investering. Het is daarom aan te raden om bij verschillende dakkapel bedrijven een offerte aan te vragen en de prijzen te vergelijken. Ook kunt u op zoek gaan naar een kortingsactie.

Nokverhogende dakkapellen in twee varianten

Een nokverhoging kan op twee manieren gebouwd worden, namelijk prefab of als dakopbouw. Bij de prefab variant wordt de nokverhoging binnen een dag geplaatst. De nokverhoging wordt namelijk in een werkplaats gemaakt, met een hijskraan het dak opgehesen en meteen afgewerkt. Kan de nokverhogende dakkapel niet prefab gebouwd worden? Dan wordt de dakopbouw direct op het dak gebouwd. De kosten hiervan liggen hoger dan bij de prefab variant, maar in sommige gevallen is dit de enige manier om de nok van het dak te verhogen.

Kies voor een actie dakkapel of vergelijk de prijzen

Nokverhogende dakkapellen vragen om een hoge investering. Een nokverhoging kost al snel minimaal €11.000,- euro en de prijzen kunnen afhankelijk van de afmetingen, uw wensen en het materiaal oplopen tot meer dan €25.000,- euro. Het is daarom aan te raden om uit te zoeken welke leverancier deze dakkapel met korting aanbiedt. Met een actie dakkapel bespaart u namelijk flink op de kosten. Ook bespaart u kosten door op www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl de prijzen van leveranciers vergelijken. De gemiddelde kostenbesparing die op die site gerealiseerd wordt is 32%.

https://www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl