One Radio
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe je je animatie succesvol verspreid

Hoe je je animatie succesvol verspreid

Oké! Hij is af! Die animatie waarop jij of het reclamebureau dat je hebt ingeschakeld de afgelopen weken zo enorm heeft gezwoegd heeft daadwerkelijk het levenslicht gezien. Het proces was misschien niet altijd even makkelijk, maar je bent ontzettend tevreden met het eindresultaat.

Dan ligt nu de volgende vraag op tafel. Hoe gaan we ervoor zorgen dat de animatie op de juiste manier verspreid wordt en de doelgroep hem ook echt te zien krijgt. Daar draait het tenslotte allemaal om. In deze blog geven we je een aantal tips bij de distributie van jouw animatie.

Zorg ervoor dat jouw doelgroep je animatie ziet!  

Hoe jij je animatie naar je doelgroep toe gaat brengen hangt onder meer af van het budget dat je ter beschikking hebt en waar je animatie over gaat en eigenlijk ook van wie de afzender is.

Laten we als voorbeeld de overheid nemen. Stel de overheid wil mensen helpen bij het invullen van hun belastingaangifte. Dat is voor veel mensen een klusje dat ze het liefst zo lang mogelijk uitstellen en waarvan ze eigenlijk niet precies weten hoe het werkt. Als je als overheid mensen daarbij wilt helpen kan een animatie uitkomst bieden. Daarin kan je vereenvoudigd uitleggen welke stappen mensen moeten zetten. Je wilt dat zoveel mogelijk mensen die animatie te zien krijgen en dus laat je hem uitzenden op nationale televisie. Super effectief en je bereikt veel mensen. Maar ook erg duur natuurlijk. We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen het budget heeft om een animatie op nationale televisie uit te laten zenden.

Animaties en social media  

Gelukkig is er social media! Op veel verschillende vlakken is social media een uitkomst en zeker ook in dit geval. Je doelgroep was nog nooit zo dichtbij!

Als je al een behoorlijk aantal volgens op de verschillende social kanalen hebt, kun je in de meeste gevallen volstaan met het delen van de animatie op die kanalen. Doe dat dan natuurlijk wel op een manier dat het je volgers uitlokt om hem te kijken en in het meest ideale geval te delen. Dat wil je natuurlijk bereiken. Dat zoveel mogelijk mensen je animatie gaan delen en hij op die manier viral gaat.

Heb je nou niet zoveel volgers of wil je gewoon zoveel mogelijk mensen bereiken en heb je budget om dat voor elkaar te krijgen? Dan is het ook een goed idee om te adverteren op social media en je bereik zo nog meer te laten toenemen.

Animaties op je website en in Google  

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je de animatie die je hebt gemaakt een prominente plek geeft op je eigen website. Dat stelt je vervolgens ook weer in staat om te adverteren in Google. Vaak hebben animaties betrekking op informatie die tijdelijk van belang is. Dan heb je doorgaans te weinig tijd om er doormiddel van SEO (Search Engine Optimization) voor te zorgen dat je organisch een goede positie in Google verovert. SEA (Search Engine Advertising) zorgt ervoor dat je wel snel die hoge positie in Google verovert en mensen je animatie snel kunnen vinden. Ook handig, voor SEA betaal je alleen als iemand ook daadwerkelijk op jouw advertentie klikt.

Donker Media kan je alles vertellen over de distributie van jouw animatie  

Hulp nodig bij het verspreiden van je animatie? Geen nood! Donker media is er voor je. Aarzel niet om contact met ons animatiebedrijf op te nemen.

Gerelateerde artikelen

De Naambordenwebwinkel levert topkwaliteit

Het ophalen van de inboedel en het ontruimen van de woning: Alle Rommel Opgeruimd zorgt ervoor!

Bent u op zoek naar een professioneel vertaalbureau in de omgeving van Groningen?