One Radio
Image default
Hobby en vrije tijd

Astrologische tijdperken

Astrologische tijdperken

Astrologen, degene die je horoscoop schrijven, waren het erover eens dat de aarde de zes tijdperken van het menselijk bestaan al vanaf de holbewoners tot aan het heden heeft gezien. Momenteel bestaan we in de overgang tussen de Vissen en de Waterman-tijdperken. De berekeningen, die het einde van het ene tijdperk definiëren en het begin van een ander tijdperk, kunnen verschillen. Volgens sommigen eindigde het Vissen tijdperk al lang geleden, terwijl anderen beweren dat we er nog steeds in leven.

In de astrologische mythologie is de astrologische tijd een periode van ongeveer 2160 jaar, vergelijkbaar met de ontwikkeling van de bewoners van de planeet Aarde, in verhouding tot hun cultuur, beschaving en regeringen. Elk tijdperk is geassocieerd met een van de 12 sterrenbeelden. Dus elke leeftijd wordt herhaald na de voltooiing van de hele cyclus, of in 25.920 jaar. De astrologische leeftijdscyclus verliep in een retrograde richting. Als er een beweging is vanuit Widder -> Stier -> Tweeling -> Kreeft -> Leeuw, etc. dan is retrograde richting omgekeerd Leo -> Kreeft -> Tweeling -> Stier -> Ram, etc.

Vanaf vandaag zijn we aan het einde van de zesde beweging van alle tijden en naderen (of staan we aan het begin van) het Nieuwe Tijdperk. De voorgaande 6 bewegingen van astrologische leeftijden zijn de volgende:

Tijdperk Leeuw (begin ongeveer in 10.800 voor Christus tot 8640 voor Christus)

Dit tijdperk was het tijdperk van de Leeuw en de ouderdom van de zon sinds de zon de heerser van Leeuw is. Het staat bekend als “De Gouden Eeuw” uit de tijdperken van de mens. Het is de periode van vrede, harmonie, stabiliteit op de planeet. De omvang van de bevolking was klein en alles op aarde was in overvloed en er bestond in dit tijdperk geen honger of misdaad. Mensen verkregen voedsel door te jagen, te verzamelen en te verbouwen. Tijdens dit tijdperk ontwikkelden mensen primitieve hulpmiddelen zoals stenen messen, hamers en speren. Hoewel de technologie rudimentair was, is het verbazingwekkend wat mensen hiermee kunnen bereiken. Hun werken worden nu ontdekt en aan de wereld getoond, zoals muurschilderingen in grotten. De aarde was jong en geen ontwikkeling van vervuiling was het product van deze tijd.

Tijdperk Kreeft (begin ongeveer in 8.640 voor Christus tot 6.480 v.Chr.)

Dit staat bekend als ‘Het tijdperk van de Grote Moeder’. Door de maan geregeerde Kreeft. Het is het teken van het moederschap, dat vaak wordt geassocieerd met het dragen, baren, verzorgen en beschermen. Gedurende deze periode leerden mensen hoe land en huisdieren te cultiveren. Ze begonnen een permanente woning te creëren en dieren te fokken, naast de teelt van land voor hun leven.

Tijdperk Tweeling (begin ongeveer in 6.480 v. Chr. Tot 4.320 v. Chr.)

Dit staat onder ‘Het tijdperk van communicatie, handel en de Tweeling’, waar de ontwikkeling van schrijven, tellen en handelen plaatsvindt. Naarmate mensen in dit tijdperk kennisverhogingen opdeden, begon schrijven te worden gebruikt als een methode om hun activiteiten vast te leggen. Handelen en reizen behoren ook tot dit teken.

Tijdperk Stier (begin ongeveer in 4.320 voor Christus tot 2.160 v.Chr.)

Het symbool van “Stier” en bekend als “het tijdperk van de aarde, landbouw en de stier”. Het begin van de schepping van piramides in Egypte en het tijdperk van Stier aanbidding in Assyrië, Egypte en Kreta. Egypte staat bekend om hun geweldige architecturale vermogen om prachtige piramides te maken in volledig natuurlijke materialen zonder de geavanceerde technologie van de bouw die vandaag de dag bekend is.

Tijdperk Ram (begin ongeveer in 2 160 v. Chr. tot 0 n. Chr.)

Ram, het teken van vuur en het symbool van Ram geven dit tijdperk als “Het tijdperk van oorlog, vuur en de Ram”, dat wordt geregeerd door Mars. IJzertijd werd geboren in Ram, waar oorlogen en kolonialisme toenamen, zoals een uitbreiding van rijken in China, Perzië, Griekenland en Rome. De geavanceerde arsenalen zijn ook specifiek voor dit tijdperk. Tijdens dit tijdperk wanneer Mozes de Israëlieten redt van de Egyptenaren, het schrijven van het Oude Testament en de reis naar het beloofde land.

Tijdperk Vissen (begin ongeveer in 0 v. Chr. tot 2160)

Deze tijd staat bekend als het joods-christelijke tijdperk. De bestaansperiode van Christus. Deze periode is aan het aflopen. Vandaag verhuizen we naar een nieuw tijdperk, daarom heeft onze ziel begeleiding nodig vanwege oorlogstrauma’s, pijn en haat van de laatste 2 eeuwen.

Bij het bereiken van het einde van dit tijdperk in de sterrenbeelden; we moeten voorbereid zijn op de volgende reis en de nieuwe beweging in de geschiedenis van de mensheid, het Waterman tijdperk. Tijdperk van het element lucht, wat betekent dat de geest meer technologische vooruitgang zal brengen van zelfgenezing, mededogen, intuïtie en spirituele reiniging.

Bron:
Zodiac Horoscoop