One Radio
Image default
Aanbiedingen

3 veelgestelde vragen over private lease beantwoord

3 veelgestelde vragen over private lease beantwoord

 

Waarschijnlijk heb je op deze blog geklikt omdat je enkele prangende vragen hebt over private lease die je graag beantwoord zou willen hebben. Wij kunnen ons dat heel goed indenken. Want of je nu besluit een auto te kopen of toch te leasen, het is niet iets wat je zomaar doet. Je wilt wel weten wat de voordelen en nadelen zijn en waar jij dus goed aan doet. Om je een handje op weg te helpen zullen wij in deze blog drie veelgestelde vragen over private lease beantwoorden. Zit je er klaar voor? Lees dan verder.

 

Hoe gaat private lease eigenlijk in zijn werk?

 

Om te kunnen bepalen of private lease wellicht ook iets voor jou is, moet je allereerst natuurlijk wel weten wat private lease precies inhoudt en hoe het in zijn werk gaat. Wanneer je private lease letterlijk vertaald kom je uit op iets in de trant van ‘huren voor privégebruik’ of ‘privé huren’. Bij private lease huur, leen of lease je (net hoe je het wilt noemen) de auto van een leasemaatschappij. Vergelijk het met het huren van een woning. Je betaalt een bepaald maandbedrag, hebt geen omkijken naar het onderhoud en eventuele reparaties, maar zult ook nooit de eigenaar worden. Een auto leasen gaat eigenlijk precies hetzelfde in zijn werk. Je betaalt een soort all-in-one prijs en hoeft alleen nog maar de kosten voor de brandstof te betalen. Of een auto leasen goedkoop is? Zeker weten!

 

Waarom zou ik voor private lease moeten kiezen?

 

Private lease heeft een aantal toch wel belangrijke voordelen ten opzichte van een koopauto. Zo hoef je allereerst geen zak met geld voor de aanschaf van de auto achter de hand te hebben. Je hoeft alleen maar aan te geven welke auto je wilt leasen en je kunt bij wijze van de volgende dag al in de nieuwste en vetste wagens rijden. Ook hoef je geen bedrag op je spaarrekening te reserveren voor eventuele onvoorziene kosten en reparaties. Vooral wanneer je een tweedehands auto aanschaft is het altijd maar afwachten in welke staat de auto verkeert en wanneer de eerste reparaties zich zullen aandienen. Dankzij de all-in-one prijs van een lease auto, waar alleen de brandstof niet bij in is begrepen, weet je echter precies wat jou maandelijks te wachten staat. Dat is het voordeel van private lease!

 

Wat zijn de opties wanneer ik besluit een auto te leasen?

Wanneer je besluit een auto te leasen heb je de keuze uit verschillende opties. Net zoals bij koopauto’s het geval is heb je ook in het geval van private lease de keuze uit uiteenlopende prijscategorieën. Ben je puur en alleen op zoek naar een auto die jou veilig van punt A naar punt B weet te brengen? Dan zul je een stuk minder diep in de buidel hoeven tasten dan wanneer je in de nieuwste en modernste auto’s met alles erop en eraan wilt rijden. Benieuwd welke auto’s passen binnen jouw budget? Op de website van Autolease kun je eenvoudig hierop filteren.

https://www.autolease.nl/