One Radio
Image default
Aanbiedingen

3 tips voor het vinden van (goede) nieuwe werknemers

3 tips voor het vinden van (goede) nieuwe werknemers 

Om goede kandidaten aan te trekken voor je openstaande functies mag je tegenwoordig echt van goeden huize komen. De arbeidsmarkt is volop in beweging en het aanbod is enorm groot. Door de grote keuze en diversiteit die het aantal vacatures op dit moment biedt kan het echt lastig zijn om de juiste kandidaten aan te trekken. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om het proces in (betere) banen te leiden. In dit blogartikel nemen we je mee langs een aantal belangrijke punten die je zeker gaan helpen bij de zoektocht naar een nieuwe medewerker. 

 

Tip 1: Het functieprofiel moet goed doordacht zijn 

Als jij zelf niet goed weet wie je zoekt kan degene aan de andere kant ook niet aanvoelen dat hij of zij de juiste persoon voor de functie is. Klinkt logisch maar in de praktijk blijkt het nog wel eens te schorten aan een goed doordacht functieprofiel. In een functieprofiel staat aan welke eisen een kandidaat moet voldoen, over welke eigenschappen de kandidaat moet beschikken, welke werkzaamheden hij of zij uit gaat voeren met de daarbij horende competenties en verantwoordelijkheid. In dit functieprofiel moet zo duidelijk mogelijk verwoord worden wat de kandidaat precies kan verwachten van de functie, zowel op korte als op lange termijn. Als jij dit als werkgever duidelijk maakt kan een kandidaat veel sneller beslissen of het een match is ja of nee. 

 

Tip 2: Talent weggooien is zonde, recyclen is beter. 

Wanneer er kandidaten zijn die reageren op jouw vacature maar die niet perfect aansluiten of geen match blijken te zijn met de functie hoeft dit niet te betekenen dat deze kandidaten niet binnen het bedrijf passen. Het is daarom goed om de CV’s van mensen te bewaren waarvan je denkt dat je er op een later moment wellicht wel wat aan hebt. Dat de kandidaat gesolliciteerd heeft bij jouw organisatie is al een goed teken; de persoon in kwestie is enthousiast over het bedrijf. Door CV’s te bewaren in een ‘talenten database’ maak je het een stuk makkelijker voor jezelf in de toekomst. Let op: het is wel zo netjes om de kandidaat te vragen of je het CV mag bewaren nadat je die persoon hebt afgewezen voor de functie. 

 

Tip 3: Uitbesteden kan veel kopzorgen schelen

Misschien wel de beste manier om zonder al te veel problemen aan geschikte talenten te komen voor openstaande functies is door een recruitment bureau in arm te nemen. De recruitment bureaus zijn gespecialiseerd in het vinden van de juiste mensen. Recruiters hebben veel ervaring en kennis van de markt waardoor ze precies weten hoe ze het recruitment proces aan moeten pakken. Veel organisaties zien op tegen de kosten die gemaakt worden maar een goede werknemer in je bedrijf is ook van ontzettend veel waarde. Daarnaast kan het zelf zoeken van een medewerker ten koste gaan van andere belangrijke organisatievraagstukken omdat je de capaciteit en energie maar aan één ding tegelijk kunt besteden. Vaak is het inschakelen van een recruitment bureau daardoor juist een slimme investering. 

 

https://www.matchfortalent.nl/